ξενοδοχεία Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κλείνουν τα ξενοδοχεία τέλος Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ανύπαρκτης τουριστικής κίνησης

Shares

Με απώλειες που φτάνουν το 70% σε εισπράξεις, αφίξεις και πληρότητες, τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου το ένα μετά το άλλο ετοιμάζονται να ρίξουν πρόωρα την αυλαία μετά από μια κοινώς ομολογουμένως κακή τουριστική περίοδο που ήταν πρωτόγνωρη από πολλές απόψεις για επιχειρηματίες, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Η υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε βαρύ πλήγμα στον τουριστικό κλάδο και κατ’ επέκταση συνολικά στην οικονομία της Κρήτης που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν και ο χρόνος ανάκαμψης είναι μακρύς και δύσκολος.

Τα περιοριστικά μέτρα και οι νέοι κανόνες που επέβαλλαν τα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού και τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια και οι διακοπές, με αποτέλεσμα αρχικά η σεζόν να συρρικνωθεί ουσιαστικά σε 1,5 μήνα με τις πληρότητες να παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Όπως λένε πράκτορες και ξενοδόχοι του Ρεθύμνου το τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου αλλά και ο μισός Ιούλιος χάθηκαν, ενώ Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι πληρότητες ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ήδη σταδιακά οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να κλείσουν τις μονάδες τους, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κρατήσεις τον Οκτώβριο.

Γερμανοί, Άγγλοι, Πολωνοί και Γάλλοι είναι οι επισκέπτες που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην πόλη τον μήνα Σεπτέμβριο με τις πληρότητες κατά μέσο όρο για όλο το μήνα να κυμαίνονται στο 30%, ενώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο αυτές υποχωρούν στο 20%. Οι τελευταίες εξελίξεις με την υποχρεωτική καραντίνα σε Άγγλους και Ολλανδούς τουρίστες που επιστρέφουν από την Κρήτη αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τους επιχειρηματίες του νομού, οι οποίοι όπως λένε χαρακτηριστικά έχασαν την φετινή χρονιά σχεδόν όλες τις μέχρι σήμερα παραδοσιακές αγορές όπως την Σκανδιναβία και την Ρωσία. Η απουσία τουριστικού ενδιαφέροντος για τον Σεπτέμβριο και κυρίως για τον Οκτώβριο οδηγεί σε πρόωρη λήξη της σεζόν και μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα έχουν κλείσει στην πλειοψηφία τους οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο rethnea

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *