Ρέθυμνο: 15 συλλήψεις για παράνομο κάμπινγκ

Shares

Οι παράνομοι κατασκηνωτές – 11 Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί – συνελήφθησαν στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι και τη λίμνη Πρέβελη

Στη σύλληψη συνολικά 15 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου μετά από επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Κουρταλιώτικο Φαράγγι και Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν έντεκα Έλληνες, ηλικίας από 25 έως 54 ετών και τέσσερις αλλοδαποί με καταγωγή από τη Γερμανία και την Ιταλία από 36 έως 42 ετών αντίστοιχα, διότι είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Επιπλέον, σε βάρος 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς. Επίσης, κατά την αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν τέσσερα δενδρύλλια χασίς, που βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης και το ύψος τους έφτανε τα δύο μέτρα.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: cretapost.gr

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *