σούπερ μάρκετ

Ο «Ρεθεμνιώτης» δεν… λωλαίνεται όταν μπαίνει στο σούπερ μάρκετ

Shares

Η υπόθεση του κοροναϊού μπαίνει τώρα στο δύσκολο κομμάτι της. Το λεγόμενο «locked down» είναι γεγονός. Κλειστά όλα και οφείλω να ομολογήσω ότι στην Ελλάδα λειτουργούμε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Με όλα τα… παρατράγουδα και όλες τις προσπάθειες να ξεφύγουν κάποιοι λίγο και να μην εφαρμόσουν την απαγόρευση. Οι πολλοί όμως υπακούουν και έχουν καταλάβει τον κίνδυνο και προσπαθούν να προστατευτούν. Αυτό είναι το σημαντικό. Το άλλο σημαντικό είναι να μη δημιουργήσουμε συνθήκες πανικού, ώστε όλοι να μπορέσουν να προστατευτούν. 

Τα σούπερ μάρκετ δε θα κλείσουν, έστω και αν πάρουν και αυτά κάποια μέτρα. Τα προϊόντα δε θα λείψουν, εκτός και αν βάλουμε εμείς το χεράκι μας. Μία εμμονή με το χαρτί υγείας την έχουμε οι Έλληνες, αλλά βλέπω πως την έχουν και άλλοι σε άλλες χώρες του κόσμου. Δε χρειάζεται να αδειάζουμε τα ράφια. Ας αφήσουμε να βρουν και οι επόμενοι. Δεν πάμε με τα παιδιά μας. 

Πάμε γρήγορα παίρνουμε τα απαραίτητα για να έχουμε στο σπίτι μας τρόφιμα και καθαριστικά, αλλά δε χρειάζεται να στοκάρουμε δεκάδες συσκευασίες χαρτιών υγείας. Άλλωστε ο ιός από όσα έχουν γίνει γνωστά δε φέρνει διάρροια. Επομένως ας παραμείνουμε ψύχραιμοι. Πάμε σούπερ μάρκετ για τα απολύτως απαραίτητα. Αυτά που θα χρειαστούμε για την επόμενη εβδομάδα ή για τις δύο επόμενες. Προστατεύουμε τους μεγάλους, γονείς παππούδες και ψωνίζουμε εμείς γι΄αυτούς. 

Αυτές τις ημέρες στα σούπερ μάρκετ ειδικά στις μεγάλες πόλεις γίνεται χαμός. Στο Ρέθυμνο αν και είδα αυξημένη κίνηση τα ράφια στα περισσότερα έχουν από όλα.

Επομένως ψυχραιμία, ενημέρωση για όλα τα μέτρα και πιστή εφαρμογή αυτών. Δε θα πάθουμε και τίποτα να καθίσουμε λίγο μέσα. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *