25η Μαρτίου

Ο «Ρεθεμνιώτης» δεν ξεχνά τους Ήρωες αυτής της διαφορετικής 25η Μαρτίου

Shares

Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Όμως οι ειδικές συνθήκες μας αναγκάζουν να τη γιορτάσουμε με τρόπο… ειδικό.

Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σήμερα πραγματοποιούνται διαφορετικά. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Η πανδημία μας βρίσκει όλους σπίτι, χωρίς παρελάσεις, χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. 

Ούτε τον Ευαγγελισμό, την επικείμενη γέννηση του Ιησού Χριστού θα γιορτάσουμε σήμερα. 

Είναι μία άλλη μέρα, μία άλλη χρονιά, με ειδικές συνθήκες. 

Όμως τώρα στα δύσκολα δε ξεχνάμε ούτε τους ήρωες που μπήκαν μπροστά στον «ορατό» εχθρό, ούτε και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε στο σπίτι μας. Έχουμε χρέος απέναντι σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, να συνεχίσουμε. Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε. 

Σήμερα δίνουμε τη μάχη απέναντι σε ένα «αόρατο» εχθρό. 

Ο «Ρεθεμνιώτης» δε συμμερίζεται τις απόψεις περί παγκόσμιας συνομωσίας, που μας θέλει κλεισμένους μέσα για να μας ελέγχουν. 

Όλες οι ασθένειες είναι σοβαρές και πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας. Αυτή είναι μία καινούρια και δεν υπάρχει εμβόλιο. Οφείλουμε λοιπόν να προστατευτούμε. 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά σε όλους όσους όλες αυτές τις ημέρες και ειδικά σήμερα, μία τέτοια μέρα, εργάζονται σκληρά για την υγεία όλων μας. 

Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα σας και σας ευχαριστούμε! Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε όλους αυτούς που βοηθάνε αυτές τις ημέρες, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες. Όσοι προσφέρουν σήμερα έχουν το σεβασμό μας…

Την καλημέρα μας και χρόνια πολλά!

Φωτό εξωφύλλου: Vasiliki Papoutsaki

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *