Που πήγαν τα κονδύλια της καμπάνιας για τον κορονοϊό;

Shares

Την ώρα που η υπόθεση «πανδημία – κορονοϊός» περνά σε νέα φάση και στη χώρα μας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης από κυβερνητικής πλευράς.
Μεταξύ αυτών και το ζήτημα της  διάθεσης των πολλών εκατ. ευρώ της διαφημιστικής δαπάνης προς μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Αυτά που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί είναι με τι κριτήρια διατέθηκαν τα ποσά και αν τηρήθηκαν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την αναλογική κατανομή σε περιφερειακά μέσα. 

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή, δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα πειστικές απαντήσεις. 

Ενδεικτικά να υπενθυμίσουμε ότι και χθες υπήρξε σχετική παρέμβαση από το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, ενημερωτικά στοιχεία για τα ποσά που διατέθηκαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε σχετικά με την κρίση του κορωνοϊού  από τα Υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας ζητούν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ  και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με τους Βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη και  Χαράλαμπο Καστανίδη με ερώτηση  και αίτηση εγγράφων.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει τονίσει επανειλημμένα το σημαντικό ρόλο των Μ.Μ.Ε για την έγκυρη, αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, πολύ δε περισσότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες  της κρίσης του κορονοϊού.
Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  της Βουλής θέσαμε δια του κ. Βασίλη  Κεγκέρογλου τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες πρέπει να γίνει η χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε για την ενημερωτική καμπάνια σχετικά  με την πανδημία, προκειμένου να γνωρίζει η Βουλή και ο Ελληνικός Λαός για τον τρόπο που διατέθηκαν τα σχετικά κονδύλια και

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
1)Ποιο είναι το συνολικό ποσό που διατέθηκε, με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια έγινε η κατανομή και τι ποσό αναλογεί σε κάθε Μ.Μ.Ε;
2)Τηρήθηκε ο νόμος που προβλέπει  το 30% τουλάχιστον στα Μ.Μ.Ε της περιφέρειας;     Και
Παρακαλούμε προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για την κατάθεση των συγκεκριμένων εγγράφων.

Πηγή:cretalive

 

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *