Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Σε αυτό το σημείο της Ελλάδας βρίσκεται ο δρόμος της… αγάπης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
53 Shares

Αν αναρωτιόσασταν ποτέ αν υπάρχει και πού βρίσκεται ο δρόμος της αγάπης, θα σας προκαλούσε έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα σε έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας.

Ο λόγος για το χωριό της Ορεινής Αρκαδίας, Βυτίνα, φωλιασμένο στην υπέροχη και καταπράσινη φύση του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, το οποίο κρύβει ένα μυστικό. Αυτό δεν είναι άλλο από έναν από τους πιο ρομαντικούς δρόμους της χώρας -όνομα και πράγμα.

Το όνομα του δρόμου της αγάπης, λοιπόν, παραπέμπει σε ένα ρομαντικό και γραφικό σκηνικό, η πραγματική εικόνα του οποίου σε κάθε περίπτωση ανταποκρίνεται στη φαντασία. Πρόκειται για τον μοναδικό δρόμο της αγάπης την Ελλάδα –και με τη βούλα-, ο οποίος σίγουρα εκπλήσσει τους επισκέπτες του χωριού, ακόμη κι εκείνους που δεν δηλώνουν τόσο ρομαντικοί.

Ο δρόμος της αγάπης, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα μονοπάτι καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, στο δυτικό τμήμα του χωριού. Ένα παραμυθένιο σκηνικό -ειδικά τώρα το φθινόπωρο με τα ζεστά του χρώματα να κυριαρχούν στην εικόνα- που το κάνει να μοιάζει λες και ξεπήδησε από κάποιον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής.

Πώς πήρε το όνομά του ο «δρόμος της αγάπης»

Το όνομα του δρόμου οφείλεται κατά κάποιον τρόπο στη «χρήση» του κατά τα παλαιότερα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα σε αυτόν έδιναν ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγάρια του χωριού αλλά και των γειτονικών περιοχών, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα, ανταλλάζοντας μόνο βλέμματα και κουβέντες, ακολουθώντας πιστά τα ήθη της τότε εποχής.

Το σημείο στο χωριό όπου συναντάται ο δρόμος της αγάπης είναι γνωστό και ως Παλαιό Χωριό, ενώ εδώ συναντά κανείς και τις ιστορικές εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1847, καθώς και εκείνη των Αγίων Αποστόλων.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap