Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑΞΙΔΙ

Το χαρτί που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε με πλοίο

Δημοσιεύτηκε

στις

πλοίο
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
128 Shares

Το αναθεωρημένο έγγραφο, με την επωνυμία «Δήλωση Υγείας Επιβατών», με το οποίο μπορεί κάποιος να ταξιδεύει με πλοίο στην Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά την άρση του lockdown και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Το έντυπο αυτό αποτελεί ουσιαστικά ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο εστιάζει σε συμπτώματα, τυχόν επαφή με κρούσμα και περιλαμβάνει εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα self test, καθώς και τα εμβόλια.

Πρέπει να συμπληρωθεί από όλα τα ενήλικα άτομα πριν από την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη Δήλωση Υγείας Επιβατών.

Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στα νησιά

Υπενθυμίζεται ότι για τα ταξίδια στα νησιά χρειαζόμαστε Green Pass. Ειδικότερα για τα νησιά, όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να φέρουν κάποιο από τα εξής:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
  • αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε αρνητικό rapid ή self test 24 ωρών
  • βεβαίωση νόσησης (τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Για τους επιβάτες κάτω των 5 ετών δεν υπάρχει υποχρέωση διενέργειας PCR test, rapid test ή self test. Να σημειωθεί ότι παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την επιβίβαση, το ταξίδι και την αποβίβαση.

Οι εξαιρέσεις

Από τις υποχρεώσεις αυτές εξαιρούνται οι επιβάτες των πορθμειακών γραμμών Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος – Φανερωμένη Σαλαμίνας, Πόρος – Γαλατάς Τροιζηνίας και Ρίο – Αντίριο καθώς και οι ακτοπλοΐκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια.

πλοίο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap