Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος στα SMS, ελεύθερες οι μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30

Δημοσιεύτηκε

στις

πλοίο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εξετάζουν τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown, δεδομένου και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται πως «κλειδώνει» η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου.

Στην ηπειρωτική χώρα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς υποχρέωση για self test, αλλά με απλή σύσταση. Αντιθέτως, για τα ταξίδια με πλοίο στα νησιά γίνεται συζήτηση για το αν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή rapid test ή self test, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ακόμη καθιερωθεί ευρέως.

Παράλληλα, το άνοιγμα των γυμναστηρίων φαίνεται να μην παίρνει το «πράσινο φως» προς το παρόν, αλλά να μετατίθεται για αρχές Ιουνίου, μετά την επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται την κατάργηση του sms στο 13032 και των μεθόδων click away και click in shop. Επιπλέον, καταργείται η αποστολή sms για τις μετακινήσεις στο 13033.

Παράλληλα, από τις 14 Μαϊου, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 12:30, από τις 23:00 που ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις 18:00 το απόγευμα, από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 14 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το πρώτο άνοιγμα της αυλαίας του Πολιτισμού, με τα μουσεία να μπορούν να υποδεχτούν και πάλι επισκέπτες.

Τρεις ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 17 Μαΐου, θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ταυτόχρονα επανέρχεται η δυνατότητα για πρακτική και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ, καθώς επίσης σε κολέγια, ενώ θα επιτραπεί εκ νέου η δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Των ανακοινώσεων για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης προηγήθηκε η πρωθυπουργική σύσταση, η οποία απευθύνθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων», ήταν το καμπανάκι επιφυλακής που χτύπησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ