Βρειτε μας στα Social Media

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Optimus ρομπότ της Tesla έχει μάθει να κινείται τρομακτικά καλά | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

tesla
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την πρώτη του παρουσίαση, το Optimus ρομπότ της Tesla είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις δυνατότητές του και την ιδιαίτερη προσέγγιση που ακολουθεί η εταιρία.

 

Ειδικότερα, όπως και στα οχήματά της, δε χρησιμοποιεί αισθητήρες, αλλά αντιθέτως έχει αναπτύξει μερικά από τα πιο προηγμένα AI μοντέλα του κόσμου που βασίζονται σε δεδομένα που λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο από ένα σετ καμερών για να ληφθούν όλες οι αποφάσεις για την κίνηση και τις δράσεις του ρομπότ, ανάλογα με το στόχο που του έχει δοθεί.

Τώρα, καθώς η Tesla συνεχίζει την ανάπτυξη, εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο το Optimus, ο Elon Musk μοιράστηκε ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο με την πρόοδο που έχει καταγράψει η ομάδα του.

Σύμφωνα με το βίντεο, το Optimus χρησιμοποιεί μόνο όραση και κωδικοποιητές θέσης των αρθρώσεων για να καταφέρει τα πάντα. Χάρη στην ΑΙ της Tesla μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια τα άκρα του στο χώρο χωρίς εξωτερικά βοηθήματα και να τα κάνει «self-calibrate».

Πράγματι οι κινήσεις του μοιάζουν απίστευτα ομαλές, αρχίζοντας όλο και περισσότερο να θυμίζουν άνθρωπο. Μάλιστα, χάρη στην «self-calibrating» ιδιότητα του Optimus, το ρομπότ μπορεί να μαθαίνει πως να κάνει εργασίες με πρωτοφανή ρυθμό.

 

Σε μια φάση του βίντεο, το Optimus παρουσιάζεται να ταξινομεί αυτόνομα χρωματιστά τουβλάκια.

Η σκηνή γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν ένας άνθρωπος παρεμβαίνει, προσπαθώντας να διαταράξει την εργασία του ρομπότ. Ωστόσο, το Optimus, προσαρμοζόμενο στη δυναμική φύση του πραγματικού κόσμου, συνεχίζει απρόσκοπτα.

Σαν μην ήταν ήδη εντυπωσιακά όλα αυτά, το ρομπότ έχει επίσης και αυτόνομες διορθωτικές ικανότητες. Στο βίντεο, όταν ένα τουβλάκι πέφτει στο πλάι, το ρομπότ αποφασίζει αυτόνομα να το γυρίσει όρθιο. Αυτή δεν ήταν μια προγραμματισμένη εκ των προτέρων ενέργεια- το Optimus αποφάσισε αυτό το διορθωτικό μέτρο από μόνο του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ