Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΥΓΕΙΑ

Το δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να φράξει τις αρτηρίες σας

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσφέρουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, εντούτοις, όπως αναφέρει το «Healthstat.gr», είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα συμπληρώματα πρέπει να τα λαμβάνουμε με προσοχή και έπειτα από συζήτηση με το γιατρό μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα διατροφής τόσο καλά όσο μπορεί να φαίνονται. Υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας εάν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ένα από αυτά είναι και το ασβέστιο, το οποίο συνήθως λαμβάνεται για την καλύτερη υγεία των οστών.

Τι προκαλούν τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου

Μία από τις κύριες ανησυχίες όταν πρόκειται για τις επιπτώσεις των συμπληρωμάτων ασβεστίου στην υγεία της καρδιάς είναι οι φραγμένες αρτηρίες. «Ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου από τη λήψη συμπληρωμάτων, ιδιαίτερα όταν λαμβάνονται χωρίς επαρκή βιταμίνη Κ2, μπορεί να συμβάλλουν στη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες», προειδοποιεί η διατροφολόγος Mary Sabat. «Αυτό μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε αρτηριακή ασβεστοποίηση, μια κατάσταση που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων» προσθέτει.

Μιλώντας για καρδιακές παθήσεις, είναι σημαντικό να περιορίσετε την πρόσληψη συμπληρωμάτων ασβεστίου προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος αυτού του προβλήματος υγείας. «Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου, συνήθως πάνω από 1.000 έως 1.200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες», λέει η Sabat. Ωστόσο, επισημαίνει ότι «τα στοιχεία δεν είναι εντελώς πειστικά και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να εδραιωθεί μια άμεση σχέση αιτίας-αποτελέσματος».

Πώς πρέπει να λαμβάνονται τα συμπληρώματα ασβεστίου

Η Sabat λέει ότι το «μυστικό» είναι να ισορροπήσετε τα συμπληρώματα ασβεστίου με άλλα θρεπτικά συστατικά. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ασβέστιο λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D και το μαγνήσιο, για τη διατήρηση της συνολικής υγείας των οστών», σημειώνει. «Η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου μεμονωμένα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ισορροπία αυτών των θρεπτικών συστατικών, μπορεί να μην προσφέρει τα επιδιωκόμενα οφέλη με ενδεχομένως δυσμενείς επιπτώσεις» συμπληρώνει.

Η K2, ειδικότερα, «παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση του ασβεστίου στα οστά και τα δόντια, ενώ αποτρέπει τη συσσώρευσή του στις αρτηρίες και τους μαλακούς ιστούς» σύμφωνα με τη διατροφολόγο. Για το λόγο αυτό, η Sabat συνιστά την επιλογή συμπληρωμάτων ασβεστίου που περιλαμβάνουν βιταμίνη Κ2, όπως το MK-7, «για να διασφαλιστεί η σωστή χρήση του ασβεστίου και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς» καταλήγει.

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

Πηγή: ieidiseis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση minoan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ