Βρειτε μας στα Social Media
 

ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι τα καινοτόμα παιδικά καρεκλάκια

Δημοσιεύτηκε

στις

βρεφικά καθίσματα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
27 Shares

Όταν το μωρό αρχίζει να στέκεται μόνο του σε καθιστή θέση, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την καρέκλα του.

Η ανάγκη για ένα τέτοιο καρεκλάκι είναι αδιαμφισβήτητη, όχι μόνο επειδή διευκολύνει τους γονείς, αλλά και επειδή το παιδί συνηθίζει στη σωστή διατροφή. Η προσοχή των μικρών αποσπάται εύκολα και θέλουν να κινούνται συνεχώς και μερικές φορές να παίζουν με το φαγητό. Επομένως, αν μάθουν να βρίσκονται στον ξεχωριστό δικό τους χώρο, η διαδικασία γίνεται ελεγχόμενη, ακόμη και διασκεδαστική.

Τα μωρά αρχίζουν να κάθονται σε μια καρέκλα από την ηλικία των έξι μηνών ενώ στέκονται μόνα τους στο τραπέζι και τρώνε με τους ενήλικες, μόνο μετά το δεύτερο ή το τρίτο έτος. Μέχρι τότε, αυτό είναι δυνατό μόνο με τη βοήθεια της καρέκλας τους, αν είναι ρυθμιζόμενου ύψους, ώστε να ανεβαίνει στο επίπεδο του τραπεζιού των γονιών. Υπάρχουν επίσης Πολυτελές καρεκλάκι φαγητού που μπορούν να προσαρμοστούν σε καρέκλες κουζίνας. Είναι μια κατάλληλη επιλογή όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο με τη μαμά και τον μπαμπά ή όταν ταξιδεύετε.

Όταν η μικρή σας ηλιαχτίδα δεν ξέρει πώς να χειριστεί καλά τα σκεύη, το καρεκλάκι είναι η καλύτερη επιλογή. Ένας ακόμα λόγος, αν θέλετε, είναι και η καλύτερη υγιεινή στο σπίτι. Επιπλέον, ποικιλία μοντέλων, χρωμάτων και όλο και πιο σύγχρονων επιλογών είναι διαθέσιμη στο δίκτυο λιανικής αγοράς, για να καλύψουν τις διαφορετικές προτιμήσεις και απαιτήσεις των καταναλωτών.

Τα πολυτελή καρεκλάκια διαθέτουν μια σειρά από πρόσθετα αξεσουάρ, τα οποία είναι, ως επί το πλείστον, βελτιώσεις ως προς  την ασφάλεια και την άνεση του μωρού. Τα τελευταία χρόνια, τα μοντέλα διαθέτουν πιο ρυθμιζόμενες πλάτες, που επιτρέπουν στο παιδί να στέκεται σε διαφορετικές θέσεις – από όρθια έως πλήρως ανακλινόμενη. Οι δυνατότητες επιλογής των μοντέλων που διατίθενται στην αγορά είναι έως 4 επίπεδα ρύθμισης καθίσματος και έως 8 ως προς το ύψος, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του προϊόντος ακόμη και από τις πρώτες εβδομάδες του μωρού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τύπος ξαπλώστρας για νεογέννητα.

Μια άλλη καινοτομία είναι το λεγόμενο κάθισμα ενίσχυσης, το οποίο με τη βοήθεια ειδικού εξαρτήματος μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικούς τύπους καρέκλας, έτσι ώστε το μικρό να βρίσκεται μαζί με τους γονείς του οπουδήποτε.

Τα κινητά τραπεζάκια είναι επίσης μεγάλη επιτυχία και αποτελούν  εξαιρετική επιλογή, λόγω του εύκολου καθαρισμού τους, ακόμα και σε πλυντήρια πιάτων. Οι βελτιωμένες εκδόσεις έχουν χώρο για ένα μπουκάλι ή έναν καθορισμένο χώρο, για το μπολ και τα σκεύη.

Επειδή η ασφάλεια του μωρού είναι υψίστης σημασίας, αυτό δεν πρέπει να έρθει σε δεύτερη μοίρα και κατά τη διάρκεια που κάθεται στην καρέκλα. Οι κατασκευαστές εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια με τη βοήθεια ζωνών 5 σημείων, που «πιάνουν» το παιδί πάνω από τους ώμους και το κάθισμα. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένες από υφάσματα που δε βλάπτουν το λεπτό βρεφικό δέρμα και προσαρμόζονται ανάλογα με το ύψος του κάθε παιδιού.

Η σταθερότητα του μωρού καθορίζεται επίσης από τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται και την κατασκευή της ίδιας της καρέκλας. Εταιρίες με μακρόχρονη πορεία στον κλάδο πραγματοποιούν σειρές δοκιμών, για να εφαρμόσουν στην παραγωγή νέα δεδομένα,  καθιερώνοντας πιστοποιητικά ποιότητας.

Τα τελευταία μοντέλα έχουν βελτιώσεις που αφορούν στον τύπο των υλικών. Η ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από υφάσματα που δε συγκρατούν λεκέδες και καθαρίζονται εύκολα. Ορισμένες καρέκλες έχουν αφαιρούμενα καλύμματα που πλένονται στο πλυντήριο.

Οι πολυτελείς καρέκλες διαθέτουν τροχούς και πίσω φώτα, για εύκολη μετακίνηση ή αντιολισθητικές βάσεις στα πόδια. Τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα είναι πτυσσόμενα, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο σπίτι και να μεταφέρονται εύκολα με αυτοκίνητο, όταν το παιδί βρίσκεται σε διακοπές με γονείς ή επισκέπτεται συγγενείς.

Η ποικιλία των μοτίβων, των φρέσκων χρωμάτων και των μικροεφαρμογών είναι επίσης σημαντική επειδή προσελκύει την προσοχή των παιδιών. Μεγάλη απήχηση έχουν τα μοντέλα που συνοδεύονται από  ένα σύνολο παιχνιδιών ή διαθέτουν συσκευές για την τοποθέτησή τους. Έτσι το φαγητό γίνεται διασκεδαστικό και χαλαρώνουν και οι γονείς. Οι καρέκλες με τρισδιάστατο σχεδιασμό είναι εξαιρετικά μοδάτες, γεγονός που τις καθιστά ελκυστικές και διασκεδαστικές για τα παιδιά.

Φωτογραφίες: Kidsbox, pexels.com

βρεφικά καθίσματα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap