Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

«Σάρωσαν» τα ελληνόπουλα στην 1η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
1.2K Shares

Ο Γιώργος Μελίστας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και 1ο βραβείο παρατήρησης στην 1η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής – Junior (IOAA-JR)

Στην 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Junior (IOAA-Jr), που διοργανώθηκε στην πόλη Campulung Moldovenesc της Ρουμανίας, ο Ναυπάκτιος μαθητής Μελίστας Γεώργιος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και έλαβε το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση στις Παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο και το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση σε παρατηρήσεις επί χάρτου.

Η Ελληνική ομάδα στο σύνολό της αρίστευσε, κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια με τους μαθητές Γιώργο Μελίστα (1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου), Ανδρέα Τζιόλα και Νικόλα Κουστουμπάρδη , ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Απόστολο Σαρακατσάνο και μία Εύφημη Μνεία με τον μαθητή ΑπόστολοΤαξιάρχη Κούρτη.

Της Ολυμπιακής Ομάδας ηγήθηκαν ο Ορφέας Βουτυράς, Δρ. ΕΜΠ (παλιός Ολυμπιονίκης της 4ης Διεθνούς Ολυμπιάδας 2010) και ο Ιωάννης Ζαχείλας, Μηχ/κός Η/Υ (Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος).

Στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Junior συμμετείχαν 9 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική, με περίπου 40 μαθητές.

Η Ολυμπιακή ομάδα εκπαιδεύτηκε διαδικτυακά τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη από παλιούς Ολυμπιονίκες, και συγκεκριμένα από τους Μάνο Βουρλιώτη, Κρινιώ Μαρούδα, Γιάννη Κουταλιό, Κωνσταντίνο Ξυλόπορτα, Ευτυχία Βασιλείου, Διονύση Γάκη, Θέμη Πουλτουρτζίδη και Ορφέα Βουτυρά.

Στην προετοιμασία του τόσο για την Ολυμπιάδα, όσο και για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό συνέβαλε ο κ. Αργύρης Δρίβας και η διαδικτυακή τάξη αστρονομίας του Ωρίωνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap