Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2019: Δείτε τα σημερινά θέματα Αρχαίων και Μαθηματικών ΓΕΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη «μάχη» των Πανελληνίων 2019 ρίχθηκαν για ακόμη μία φορά οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Σήμερα (10/6) εξετάζονται στα μαθήματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών ενώ στις 10:00 πμ ακριβώς το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα.

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών των Ημερησίων ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών των Εσπερινών ΕΔΩ

Τα Dikaiologitika News πρωτοπορούν και σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Μεθοδικό» θα σας αναρτήσουν όλες τις απαντήσεις για τα θέματα. Σε ελάχιστα λεπτά θα υπάρξουν οι πρώτες λύσεις και για τα δύο μαθήματα κάτι που σημαίνει ότι σε πολύ λίγη ώρα θα έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και για τα δύο διαγωνίσματα.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξετασθούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στη Φυσική ενώ οι τελειόφοιτοι των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών σηματοδοτείται από την έναρξη των εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας από την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Οι φετινοί υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις είναι αυξημένες κατά 3.643 συγκριτικά με πέρυσι.

Χρήσιμες οδηγίες για τις ημέρες των Πανελληνίων

Οι μαθητές πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και αντοχή ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο κύκλο των διαγωνισμάτων. Ένα βήμα πριν την εισοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το άγχος είναι αρκετό και πολλές φορές μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή και την συγκέντρωση. Οι φρέσκοι χυμοί και ο καλός ύπνος θα βοηθήσουν στην βέλτιση απόδοση των υποψηφίων.

Παράλληλα, οι βόλτες με φίλους και οικεία πρόσωπα θα χαλαρώσουν τους υποψηφίους και θα τους κάνουν να νιώσουν ένα ευχάριστο κλίμα. Αξίζει να σημειώσουμε, δε, πως οι επαναλήψεις είναι απαραίτητο στάδιο για την επιτυχία των μαθητών ενώ τονίζουμε πως δεν υπάρχουν SOS θέματα.

Αν οι μαθητές πέσουν στην «παγίδα» των SOS και περιορίσουν το διάβασμά τους μόνο σε αυτά, θα αμβλύνουν τις πιθανότητες εισαγωγής τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

Οι βάσεις σε κάθε τμήμα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο μαθηματικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, καθορίζονται από τρεις παράγοντες: τις επιδόσεις των υποψηφίων (που εξαρτώνται από τη δυσκολία των θεμάτων), τον αριθμό των εισακτέων και τη σειρά με την οποία δηλώνουν τις σχολές οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό δελτίο.

Τον τρόπο κατάταξης των σχολών στο μηχανογραφικό τον μαθαίνουμε πάντα μετά τη δημοσίευση των βάσεων. Βεβαίως, ένα σημαντικό δεδομένο αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο δήλωσαν οι υποψήφιοι τις προηγούμενες χρονιές, ακολουθώντας και τις τάσεις στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, αυτό το δεδομένο προσφέρει πιο αξιόπιστα συμπεράσματα για τις υψηλόβαθμες περιζήτητες σχολές (π.χ. ιατρικές, νομικές, πολυτεχνεία) και όχι τόσο για τα τμήματα στις μεσαίες και χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες.

Σήμερα, ο μόνος γνωστός παράγων για τη διαμόρφωση των βάσεων είναι ο αριθμός των εισακτέων. Οι θέσεις στις περιζήτητες σχολές (ιατρικές, νομικές, πολυτεχνεία) έμειναν ίδιες. Αύξηση υπήρξε στις οικονομικές σχολές και στις σχολές θετικών επιστημών. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί ο ανταγωνισμός για την εισαγωγή σε αυτές τις σχολές.

 

Πηγή: dikaiologitika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ