Νέος μποναμάς με αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά του ΕΚΑΣ

Shares

Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο – Πρώτη προτεραιότητα και απολύτως ώριμη χαρακτήρισε την επαναφορά του ΕΚΑΣ ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μερική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά δυναμική λίγο πριν τις κάλπες της 26ης Μαΐου, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να δώσει νέα «ανάσα» σε κοινωνικές ομάδες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στους πολίτες. Το αίτημα του Αλέξη Τσίπραπεριελάβανε φοροελαφρύνσεις, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, καταβολή 13ης σύνταξης, κοινωνικό μέρισμα και επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Η 13η σύνταξη δόθηκε ήδη, όπως επίσης και ορισμένες φοροελαφρύνσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει εδώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σενάρια µόνιµης ενίσχυσης των χαµηλοσυνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ την περίοδο της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *