Μονή Αρκαδίου: Εκεί όπου η ομορφιά του μεσογειακού τοπίου γίνεται ένα με την Ιστορία της Κρήτης! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Αρκάδι, μια λέξη και ένας τόπος στην Κρήτη που συμβολίζει όσο τίποτε άλλο τον επαναστατικό χαρακτήρα του νησιού και την βαθιά πίστη στην ορθοδοξία.

Λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου,  σε ένα μικρό, εύφορο και κατάφυτο οροπέδιο στα βορειοδυτικά του Ψηλορείτη, η ιστορική Μονή Αρκαδίου δεσπόζει στο μεσογειακό τοπίο και συγκεντρώνει κάθε μήνα χιλιάδες τουρίστες που θέλει να δουν και να μάθουν την ιστορία της Κρήτης από κοντά.

Γράφει για το Daynight.gr o Αντώνης Τσαλίκης

Έχοντας προγραμματίσει το ταξίδι τους στη Κρήτη με κάθε λεπτομέρεια, μια παρέα τεσσάρων ατόμων από το εξωτερικό δεν γινόταν να μην συμπεριλάβει και το πιο σημαντικό μοναστήρι για το οποίο είχαν διαβάσει κάθε διαθέσιμη πληροφορία.

Αφιέρωσαν μια ολόκληρη ημέρα στην Μονή Αρκαδίου όπου απόλαυσαν την ξεχωριστή ομορφιά του  μνημείου και του ευρύτερου τοπίου της περιοχής και παράλληλα με την βοήθεια ντόπιου ξεναγού έμαθαν κάθε λεπτομέρεια για την ιστορική σημασία του.

Συγκεντρώνοντας εκτός από πληροφορίες και αρκετά πλάνα, έφτιαξαν και ένα υπέροχο βίντεο που αναδικνύει την Μονή Αρκαδίου:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *