Μοναστηράκι

Μετράμε αντίστροφα για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστηράκι Ρεθύμνου!

Shares

35 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, στο κέντρο της επαρχίας Αμαρίου,  βρίσκεται το πανέμορφο χωριό Μοναστηράκι. Εκεί, στις ρίζες του Ψηλορείτη, λαμβάνει κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι της Αγία Μαρίνας, το οποίο μάλιστα προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Και όχι άδικα… Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα πιο δημοφιλή πανηγύρια της Κρήτης, καθώς στο Μοναστηράκι Αμαρίου η αίσθηση του Χωριού και της Υπαίθρου προσφέρει αναμφίβολα έναν ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα. Το γλέντι ξεκινάει τις βραδινές ώρες και διαρκεί μέχρι τα ξημερώματα, με τραπέζι, μουσική, παρέες  και άρωμα κρητικής γης.

Έτσι, λοιπόν, και φέτος, άπαντες βρίσκονται επί ποδός για το μεγάλο πανηγύρι που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Εκεί θα κάνουν την εμφάνισή του δυνατά ονόματα του Κρητικού μουσικού γίγνεσθαι όπως ο Μανώλης Αλεξάκης και ο Γιώργος Μανωλιούδης.

 

 

Η δεδομένη επιτυχία και του φετινού πανηγυριού, οφείλεται εν πολλούς στους αεικίνητους νέους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, οι οποίοι έχουν πάρει… επ’ ώμου τη διοργάνωσή του και δουλεύουν πυρετωδώς για τη μεγάλη βραδιά. Γεγονός που δεν φαίνεται να τους κουράζει καθόλου, καθώς όπως μαθαίνουμε -εκτός από το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν και άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι στο Μοναστηράκι.

Το Daynight τους εύχεται ολόψυχα καλή δύναμη και μετράμε τις ημέρες αντίστροφα μέχρι το αντάμωμα στην κεντρική πλατεία!

Ο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΑΝΟΣ: Διαβάστε τα πάντα για το χωριό Μοναστηράκι, στο Αμάρι Ρεθύμνου

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *