Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

Γιατί οι Άγριες Μέλισσες λέγονται… Άγριες Μέλισσες;

Δημοσιεύτηκε

στις

εκπομπη αντ1 αγριες μελισσες τελος 2ης σεζον
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν το συγκλονιστικό φινάλε για τον δεύτερο κύκλο από τις Άγριες Μέλισσες, όλοι ζούμε στη φρενίτιδα της δημοφιλούς σειράς του ΑΝΤ1. Δεν είναι λίγοι εκεί που δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα επεισόδιο από τις Άγριες Μέλισσες και αποφάσισαν να το κάνουν αυτές τις μέρες.

Πώς προέκυψαν όμως οι Άγριες Μέλισσες και πώς δικαιολογείται ο τίτλος;

Οι αδερφές Σταμίρη:

Λενιώ, Ασημίνα και Δρόσω, είναι οι τρεις αδερφές γύρω από τις οποίες διαδραματίζεται η δημοφιλής σειρά στο χωριό Διαφάνι σε μια κοινωνία ανδροκρατούμενη που οι αδερφές Σταμίρη προσπαθούν να αποκρούσουν τους εχθρούς τους, χωρίς να ξεχάσουν να ερωτευτούν.

Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο, έρχεται η πρώτη ερμηνεία για τις Άγιες Μέλισσες. Η Λενιώ παίρνει έναν πυρσό για να κάψει τη φωλιά από μέλισσες που υπάρχει στη λεύκα του χωραφιού της, μιας και μια μέλισσα είχε τσιμπήσει την αδερφή της, τη Δρόσω.

Ο πατέρας της Λενιώς της σταματά και της εξηγεί πως δεν πρέπει να πειράξει τις μέλισσες τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Τις μέλισσες δεν τις πειράζουμε ποτέ, ούτε τις άγριες, ούτε τις ήμερες. Οι Άγριες στη δική σου φωλιά θα είναι καλό σημάδι, θα έχεις ζωή γλυκιά σαν τούτο το μέλι». Ζωή γλυκιά δεν έχει δει η Λενιώ αλλά όλοι ελπίζουμε το καλύτερο για εκείνη!

Όλα αυτά τη στιγμή που θρηνούμε ήδη την απώλεια της Ανέτ!

Η ερμηνεία που έδωσε η Μελίνα Τσαμπάνη για τις Άγριες Μέλισσες

Μιλώντας πριν έναν χρόνο στο Πρω1νό, η σεναριογράφος της σειράς Άγριες Μέλισσες, Μελίνα Τσαμπάνη, εξήγησε την ιδέα πίσω από τον τίτλο, την οποία είχε μαζί με τον συζυγό της , Πέτρο Καλκόβαλη με τον οποίο συνυπογράφουν το σενάριο:

«Ήμασταν στο σαλόνι του σπιτιού μας και ξαφνικά βρεθήκαμε να μιλάμε για το πόσο ωραία θα ήταν μια ιστορία με τρεις αδελφές που μένουν μόνες τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Μια ιστορία που θα έμοιαζε λίγο με τα παλιά γουέστερν, για μια εβδομαδιαία σειρά που θα ήταν τοποθετημένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ακόμη πιο παλιά από τις Άγριες Μέλισσες. Μετά ήρθε η ιδέα του Τζώρτζη Ποφάντη που είπε θα ήθελα να εντάξω ένα καθημερινό εποχής.

Ξεκίνησε από μια ιστορία στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη που είχαν φωλιάσει σφήκες. Ψάχναμε τίτλο, φλερτάραμε με κάποιες ιδέες με τις λεύκες, με τις τρεις αδερφές και δεν μας ικανοποιούσε κάτι. Ήρθε ο άνθρωπος που θα έκανε απεντόμωση και μας εξήγησε ότι οι σφήκες αν εκνευριστούν επιτίθενται όλες μαζί. Επίσης μας είπε ότι είναι λίγο εκδικητικές και ότι θυμούνται αν τις πειράξεις. Και κάπως έτσι ξεκίνησε συνειρμικά. Μου είπε ο Πέτρος “Άγριες Μέλισσες“, γιατί το σφήκες δεν μας άρεσε», ανέφερε η Μελίνα Τσαμπάνη.

Η αναφορά του Νικηφόρου στις Άγριες Μέλισσες

Στα πρόσφατα επεισόδια, το βιβλίο που έγραφε ο Νικηφόρος, άκα Αναστάσης Ροϊλός, έπεσε στα χέρια της μητέρας του Μυρσίνης, άκα Κατερίνας Διδασκάλου.

Εκεί ο Νικηφόρος περιγράφει τη στιγμή που οι τρεις αδερφές δολοφονούν τον Σέργιο και αναφέρεται σε αυτές ως σμήνος από Άγριες Μέλισσες:

«Άρπαξε μια πέτρα, το πρώτο χτύπημα τον βρήκε στο κεφάλι, η σκύλα, πρόλαβε να ξεστομίσει προτού έρθει η δεύτερη πετριά που τον σώριασε στο έδαφος, πέσανε πάνω του σαν ένα σμήνος, άγριων μανιασμένων μελισσών και δεν σταμάτησαν, ακόμα κι όταν άφησε την τελευταία του πνοή».

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANT1 (@ant1tv)

 

Πηγή: queen.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ