Πειραιάς

Κύπρος: Τέλεσαν γάμο με ανήλικες-Σύλληψη δύο ανδρών

Shares

Μάστιγα τείνει να γίνει η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μέσω των «γάμων» ή «αρραβώνων» με ενήλικα άτομα, προερχόμενα (κυρίως) από τρίτες χώρες, με πρόφαση την κουλτούρα ή έθιμα από τη χώρα καταγωγής τους.

Δύο ανήλικα κορίτσια

Η σοκαριστική διαπίστωση γίνεται με αφορμή το περιστατικό δύο ανήλικων κοριτσιών οι οποίες έφθασαν στην Κύπρο από τη Συρία, και στη συνέχεια διεφάνη ότι είχαν τελέσει γάμο με ενήλικες της ίδιας υπηκοότητας με αυτές.

Σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, οι δυο ανήλικες απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε άλλο χώρο διαμονής, μακριά από τους «συζύγους» τους, ενώ οι δύο ενήλικοι «σύζυγοι», συνελήφθησαν την Τετάρτη και τέθηκαν υπό 8 ήμερη προσωποκράτηση.

Η νομοθεσία είναι πάρα πολύ αυστηρή σε σχέση με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και αποτελεί προτεραιότητα της αστυνομίας η προστασία τους, ως εκ τούτου τέτοιες παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται ενώ οι αστυνομικές υπηρεσίες εξετάζουν με αυστηρότητα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και τόσο οι δράστες όσο και τα άτομα που αποκρύβουν και δεν καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις ή συνεργούν για την διάπραξη των εν λόγω αδικημάτων, θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: ekriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *