Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Απάντηση της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Δημοσιεύτηκε

στις

ανακοινωση για το τροχαιο στους αρμενους
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης έβγαλε ανακοίνωση για τον νέο δρόμο Αρμένοι- Παλέ.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη προ ημερών στην επαρχιακή οδό πριν την Παλέ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 46χρονος συμπολίτης μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Κατ΄αρχάς η Υπηρεσία μας σύσσωμη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος συμπολίτης μας και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Σχετικά με τις διάφορες απόψεις, που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο για την ασφάλεια του δρόμου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο νέος δρόμος Αρμένοι- Παλέ  δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού τμήματά του είναι υπό κατασκευή. 

Το τμήμα από διασταύρωση προς Αμπελάκι και Καρίνες μέχρι την διασταύρωση προς Φωτεινού (περί το 1,0 χλμ. πριν τον οικισμό Παλέ) έχει δοθεί σε κυκλοφορία από 02-06-2021, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του είχε κατασκευαστεί και προτιμήθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου να γίνεται η κυκλοφορία από την  επαρχιακή οδό και όχι από τη δημοτική οδό μέσω Φωτεινού, όπου είχαμε δεχτεί πάρα πολλές διαμαρτυρίες για την κατάσταση του δρόμου.

Στο τμήμα αυτό, που δόθηκε σε κυκλοφορία, υπάρχει ενδιάμεσο τμήμα στο οποίο εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων, που παρουσιάστηκαν κατά την κατασκευή του και δεν προβλέπονταν στη μελέτη.

Για το λόγο αυτό η κυκλοφορία σήμερα γίνεται από προσωρινή παράκαμψη μέσω του παλαιού υφιστάμενου επαρχιακού δρόμου, όπως αναφέρει και η σχετική σήμανση, που υπάρχει στο δρόμο  που καθορίζει και μέγιστες επιτρεπόμενες  ταχύτητες κυκλοφορίας 30-40 km/h στο σημείο αυτό. Οι κλίσεις, που έχουν δοθεί στο ίδιο σημείο, δεν αφορούν τις κλίσεις, που θα έχει ο τελικά κατασκευασμένος δρόμος, αλλά την προσαρμογή του νέου με τον παλιό επαρχιακό δρόμο ώστε να δημιουργηθεί η παράκαμψη ,η οποία και είναι ασφαλής, αν τηρείται η σήμανση και τα όρια ταχύτητας που αυτή προβλέπει.

Παρακαλούμε τα διερχόμενα οχήματα να τηρούν αυστηρά την υπάρχουσα σήμανση».

 

ανακοινωση για το τροχαιο στους αρμενους
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap