Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

To Κρητικό κρασί, οι μοναδικές γεύσεις και το άρωμα της Κρήτης στο Ρέθυμνο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

To Κρητικό κρασί, οι μοναδικές γεύσεις και το άρωμα της Κρήτης αναδείχθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στη διάρκεια της έκθεσης κρητικών οινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach στο Ρέθυμνο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρεθύμνης και το Ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach με την υποστήριξη των οινοπαραγωγών μελών του Wines of Crete και μεγάλο χορηγό του “Rethymno European Wine City” το wine hotel “La Grotta”. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ακόμη δράση στο πλαίσιο της διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN ενώ τις δράσεις στο Ρέθυμνο συντονίζει η ομάδα «Ρέθυμνο Recevin».

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο κρητικό κρασί, σε μια προσπάθεια από πλευράς των διοργανωτών να αναδείξουν περαιτέρω τον κρητικό αμπελώνα αλλά και τις ντόπιες ποικιλίες που αποτελούν ένα τμήμα του ευρύτερου πλούτου της Κρήτης.
Πολλοί ήταν οι ξένοι επισκέπτες που γεύτηκαν τα Κρητικά κρασιά, ενώ την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γηγενείς ποικιλίες είχαν και οι ντόπιοι που βρέθηκαν στην έκθεση στην οποία συμμετείχαν 21 οινοποιεία της Κρήτης. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να συνδυάσουν τις ποικιλίες κρασιών με τα κρητικά τυριά και αλλαντικά, αναδεικνύοντας έτσι περαιτέρω τη γεύση τους αλλά και τον πλούτο των προϊόντων της Κρήτης .

Στόχος μέσα από τις δράσεις που υλοποιούνται είναι η γνωριμία με τον Κρητικό αμπελώνα, τις ποικιλίες αλλά και το κρασί το οποίο παράγουν τα οινοποιεία της Κρήτης. Μάλιστα, οι δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια, το μεράκι και η τεχνογνωσία που έχουν οι οινοπαραγωγοί του νησιού έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη των ποιοτικών κρητικών κρασιών που σταδιακά βρίσκουν τη θέση τους και στις διεθνείς αγορές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑLOUDIS PHOTOGRAPHY

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap