Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο-Ραφήνα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα 2 πλοία της νέας γραμμής

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο πλοία που θα εκτελούν τη γραμμή Ρέθυμνο-Ραφήνα με ενδιάμεσους προορισμούς νησιά των Κυκλάδων, θα βρίσκονται από την ερχόμενη Τρίτη στη διάθεση του επιβατηγού κοινού στο Ρέθυμνο κάνοντας έτσι ένα «βήμα» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Αν και η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά αποτελεί διαχρονική διεκδίκηση, η λύση της δρομολόγησης των δύο πλοίων της εταιρίας Golden Star Ferries μέχρι τον Οκτώβριο χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες του κλάδου ως ένα πρώτο βήμα, με ανοιχτό ωστόσο και το ενδεχόμενο για διατήρηση της γραμμής με τροποποιημένα δρομολόγια και στη διάρκεια του χειμώνα.

Στο μεταξύ από την Τρίτη 7 Μαΐου οι επιβάτες του Ρεθύμνου θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από δύο πλοία της εταιρίας μήκους 122 μέτρων, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 1.760 επιβάτες και 280 οχήματα. Τα πλοία θα εκτελούν δρομολόγια κάθε Τρίτη και Σάββατο από το Ρέθυμνο και τελικό προορισμό την Ραφήνα. Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Σαντορίνη, η Τήνος, η Πάρος,η Μύκονος και η Άνδρος δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στους Ρεθυμνιώτες να επισκεφτούν την Πρωτεύουσα και τα νησιά των Κυκλάδων, όσο και στους επισκέπτες ενώ ταυτόχρονα μέσω της γραμμής το Ρέθυμνο θα αποτελέσει προορισμό για επισκέπτες από τα νησιά των Κυκλάδων και την Αθήνα.

 

Δύο πλοία θα εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM ο ναυτιλιακός πράκτορας κος Μιχάλης Δανδουλάκης, πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα με την εταιρία Golden Star Ferries αναφερόμενος στην έναρξη των δρομολογίων από το λιμάνι του Ρεθύμνου. «Τα δρομολόγια ξεκινάνε από τις 7 Μαΐου την ερχόμενη Τρίτη και θα είναι κάθε Τρίτη και Σάββατο από το Ρέθυμνο. Είναι δύο πλοία αυτά τα οποία θα εξυπηρετήσουν, το SUPERFERRY και το SUPERFERRY ΙΙ, πλοία περίπου 122 μέτρων, μπορούν να φιλοξενήσουν το ένα 1.760 επιβάτες και το άλλο 1.630 και ΙΧ από 250 μέχρι 280. Είναι μια πρώτη κίνηση, ίσως δεν είναι αυτό που φανταζόμασταν αλλά είναι κάτι θετικό θεωρώ για την πόλη μας» τόνισε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του δρομολογίου Ρέθυμνο –Ραφήνα είναι, όπως επεσήμανε ο κος Δανδουλάκης περίπου 14 ώρες και συγκεκριμένα το πλοίο θα ξεκινάει από το Ρέθυμνο στις 7:15 το πρωί και θα καταλήγει στη Ραφήνα στις 8:40 το βράδυ με ενδιάμεσους προορισμούς πέντε νησιά των Κυκλάδων. Στο μεταξύ τα δρομολόγια είναι συχνά, δίνοντας ευελιξία στις ημέρες αναχώρησης και επιστροφής των επιβατών. «Ένα πλοίο θα φεύγει από το Ρέθυμνο και το άλλο θα φεύγει το ίδιο πρωί από τη Ραφήνα. Θα μπορεί κάποιος αν φύγει την Τρίτη να επιστρέψει το Σάββατο και αν φύγει Σάββατο να επιστρέψει την Τρίτη στο Ρέθυμνο. Ωστόσο, τις υπόλοιπες ημέρες τα πλοία αυτά θα κάνουν αντίστοιχα δρομολόγια από το λιμάνι του Ηρακλείου οπότε υπάρχει και αυτή η περίπτωση, αν κάποιος θελήσει να γυρίσει νωρίτερα να επιστρέψει από το Ηράκλειο. Εκτός του ότι το επιβατικό κοινό του Ρεθύμνου θα μπορεί να ταξιδέψει προς τους προορισμούς αυτούς θεωρώ ότι τα πλοία αυτά θα βοηθήσουν ώστε να μας επισκεφτεί και κόσμος από άλλα νησιά»εξήγησε ο κος Δανδουλάκης.

Όπως επεσήμανε ο κος Δανδουλάκης το κόστος διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο τονίζοντας πως οι τιμές των εισιτηρίων για τους προορισμούς είναι προσιτές ενώ περιλαμβάνονται ειδικές εκπτώσεις για παιδιά, τρίτεκνους,πολύτεκνους και φοιτητές. Συγκεκριμένα ανέφερε πως :«Η Σαντορίνη ξεκινάει από 45 ευρώ, η Πάρος και η Μύκονος από 55 ευρώ, η Τήνος από 62 και η Άνδρος από 59 ευρώ για τους επιβάτες. Τα ΙΧ είναι από 47 ευρώ. Υπάρχουν και εκπτώσεις σε πολύτεκνους, φοιτητές, τρίτεκνους παιδιά έως πέντε ετών είναι δωρεάν, από πέντε ετών έως δέκα είναι 50%. Θεωρώ ότι είναι ένα φυσιολογικό κόστος για κάποιος που θέλει να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλοία θα «δένουν» στη μαρίνα Ρεθύμνου ενώ αναφερόμενος στις υποδομές του λιμανιού ο κος Δανδουλάκης εξήγησε πως σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές έχουν διερευνηθεί οι δυνατότητες και έχει κριθεί πως τα δύο αυτά πλοία θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις υποδομές του λιμανιού χωρίς πρόβλημα. «Είναι κάτι που έχουμε εξετάσει και με τις αρχές για τα δύο πλοία αυτά, το έχουμε οργανώσει με τη βοήθεια των αρχών ώστε η εξυπηρέτηση των επιβατών να είναι άμεση χωρίς ταλαιπωρίες. Ταυτόχρονα το μέγεθος των δύο πλοίων θα μπορεί να εξυπηρετηθεί και από πλευράς βυθίσματος και μήκους. Θα ανταποκριθούμε σωστά» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται πως τα δρομολόγια θα διαρκέσουν έως τα μέσα Οκτωβρίου ενώ στις προθέσεις της εταιρίας είναι να παραμείνουν στη γραμμή και στη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, αυτό όπως τόνισε ο κος Δανδουλάκης είναι κάτι το οποίο θα εξεταστεί με ανοιχτή την πιθανότητα για παραμονή της γραμμής με ενδεχόμενη τροποποίηση δρομολογίων.

Τα δρομολόγια των πλοίων είναι διαθέσιμα στα συμβλημένα με την εταιρία πρακτορεία της πόλης, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει προμηθευτεί τα εισιτήρια. « Ο κόσμος μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια από οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο που είναι συμβεβλημένο με την εταιρία και σαφώς και από τα δικά μας ως κεντρικοί πράκτορες της εταιρίας» επεσήμανε ο κος Δανδουλάκης.

Πηγή: goodnet

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap