Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ολοταχώς για καθολικό σκληρό lockdown

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εισήγηση για καθολικό σκληρό lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ρεθύμνου αποφάσισαν οι επιδημιολόγοι αλλά η τελική απόφαση, όπως και για τη Θεσσαλονίκη, θα ληφθεί αύριο Παρασκευή. Όλα αυτά ενώ η Αττική είναι και… επίσημα από τις 06:00 σε νέο lockdown, πιο αυστηρό, μέτρο που θα ισχύσει τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου, αν και ήδη όλοι μιλούν για… παράταση.

Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία και τις “συνοδεύει” η λέξη lockdown είναι: Αττική, όπου οι εισαγωγές και οι νοσηλείες έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, η Αχαΐα, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό του συναγερμό που έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ, σύμφωνα με το newsit.gr.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εικόνα ανάλογη με εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου. Τα στοιχεία θα βρεθούν αύριο ενώπιων των μελών της Επιτροπής Επιδημιολόγων για να καταλήξουν στην εισήγησή τους: αν δηλαδή θα προτείνουν νέο σκληρό lockdown για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες.

Μια ανάσα από lockdown Αχαΐα και Ρέθυμνο

Οι ειδικοί της Επιτροπής, ωστόσο, σε τηλεδιάσκεψη χθες (10.02.2021) το απόγευμα και αφού ανέλυσαν τα στοιχεία περιοχών της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, κατέληξαν πως ολόκληρες οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ρεθύμνου, θα πρέπει να “κοκκινίσουν”.

«Η βασική παράμετρος για τις αποφάσεις μας είναι η αύξηση των εισαγωγών και της πίεση στα νοσοκομεία, η οποία αυξήθηκε υπέρμετρα τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες», αναφέρει στο iatropedia.gr, o καθηγητής Μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Έγιναν συζητήσεις και για άλλες περιοχές τις Ελλάδας που μας ανησυχούν. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και στο άμεσο μέλλον. Εδώ συνεδριάζουμε πλέον κάθε μέρα. Είναι η κατάσταση πάρα πολύ ρευστή με αυτήν την πανδημία και πάρα πολύ ευμετάβλητο το πρόβλημα. Είναι ένα νόσημα που είναι πολύ απρόβλεπτο, ας πούμε. Η βρετανική παραλλαγή είναι κι αυτή μια από τις παραμέτρους που δυσκολεύουν την κατάσταση», προσθέτει ο καθηγητής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ