Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ο Γρηγόρης Πολυμίλης πήρε θέση για το ωράριο μουσικής

Δημοσιεύτηκε

στις

παραλία Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί στο Ρέθυμνο και ιδιαίτερα στους κόλπους της Παλιάς Πόλης, γύρω από το θέμα του ωραρίου μουσικής στα μαγαζιά της παραλιακής.

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες της εστίασης-τουρισμού και τους τοπικούς παράγοντες είναι συνεχείς, ενώ η δημοτική αρχή επιχειρεί να βρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε ενοχλούντες και ενοχλούμενους.

Ο δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης δε, σε πρόσφατη αναφορά του έκανε σαφές ότι το Ρέθυμνο δεν πρέπει να γίνει μία «νεκρούπολη» όπου στις 11 το βράδυ σταματάνε τα πάντα, αλλά ούτε και μία πόλη πλήρους ασυδοσίας όπου δεν τηρείται κανένας από τους υφιστάμενους κανόνες.

Στο ολοένα και πιο έντονο debate, πήρε θέση με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Γρηγόρης Πολυμίλης, ένας από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες της εστίασης του Ρεθύμνου, ο οποίος κουβαλάει στην πλάτη του επιχειρηματική δράση δεκαετιών.

 

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πολυμίλη:

Ωράριο μουσικής – ηχορύπανση.

Για το νομοθέτη αλλά και για εμάς που κάνουμε αυτή την δουλειά 30 χρόνια είναι ξεκάθαρα δυο διαφορετικά θέματα.

Απορώ λοιπόν πως ενώ το πρόβλημα είναι η ηχορύπανση ( πάντα υπήρχαν εστίες ηχορύπανσης και τα 30 χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά ) συζητάνε να λύσουν το πρόβλημα μειώνοντας το ωράριο.

Απλά και ήρεμα ολα τα προηγούμενα χρόνια το ωράριο μουσικης ήταν πολύ αυστηρό ,έως 12-1 μετά τα μεσάνυχτα ,το αποφάσιζαν οι <προηγούμενοι σοφοί > της πόλης και το πρόβλημα δεν το έλυσαν τα μαγαζιά έκλειναν στις 6-7 το πρωί και όσα ενοχλούσαν συνέχιζαν να το κάνουν.

Μετά από 15 χρόνια αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα με λάθος τρόπο δεν είναι σοφό να επαναλάβετε το ίδιο λάθος ( μαθαίνω ότι η κοινότητα Ρεθύμνου αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ρεαλισμό δίνοντας την παράταση μέχρι 3 ).

Περιορίζοντας το ωράριο μουσικης τιμωρείς και αυτούς που δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Περιορίζοντας το ωράριο μουσικης δημιουργείς ενα αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού η εμπειρία μας έχει δείξει ότι , ενα περιπολικό που είναι βράδυ, συνήθως κλείνει ενα δρόμο , την παραλία και η υπόλοιπη πόλη παίζει μουσική μέχρι το πρωί. Συμβαίνει και σήμερα το παραπάνω.

Γιατί σημαντικό ψηφίζοντας ενα νόμο είναι να μπορείς να τον εφαρμόσεις.

Τέλος περιορίζοντας το ωράριο μουσικης δημιουργείς ενα ντιζαβανταζ στην πόλη σου έναντι των διπλανών πόλεων για το τουριστικό προϊόν.

Ο μόνος λόγος να περιορίσεις το ωράριο μουσικης είναι για να λειτουργήσουν υγειώς τα κέντρα διασκέδασης κανένας άλλος.

Για 30 χρόνια ήμουν ο μοναδικός με 2-3 άδειες κέντρου διασκέδασης και ποτέ δεν εφαρμόστηκε το ωράριο μουσικής.

Γιατι τώρα τέτοιο ενδιαφέρον; Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση.  Ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό. Θα επανέλθω για το παραπάνω…

Τα μαγαζιά έχουν περάσει ένα γολγοθά τα 2 τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται επιπλέον περιορισμοί πέραν από αυτούς που βάζει ο νομοθέτης.

Η ηχορύπανση λύνετε από τους νόμους του κράτους, αρκεί να εφαρμόζονται, δεν χρειάζονται περισσότεροι νόμοι αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων.

Καλημέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ