Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κατατέθηκε ο φάκελος για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου

Δημοσιεύτηκε

στις

υδατοδρόμιο
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Τον φάκελο για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, κάνοντας το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής επένδυσης για τον Νομό.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κα Ειρήνη Κουτσελιδάκη, η οποία τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στο πλαίσιο του νέου νόμου που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο, σχετικά με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων.  

Το Λιμενικό Ταμείο ζητεί την άδεια ίδρυσης ώστε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, το κόστος κατασκευής του οποίου θα αναλάβει ο ανάδοχος. 

Το Ταμείο θα εισπράττει τέλη χρήσης, ενώ στον φάκελο περιλαμβάνεται και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπου προβλέπεται και ο έλεγχος του θορύβου, με δεδομένο ότι η εγκατάσταση σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στο παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου. 

Με αφορμή τη συνάντηση, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε: 

«Ο νέος νόμος για τα υδατοδρόμια έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη ενός δικτύου πτήσεων υδροπλάνων στην Ελλάδα, μετά από χρόνια καθυστερήσεων. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Ρέθυμνο, είναι σε ώριμη φάση για την ίδρυση υδατοδρομίου και αισιοδοξώ ότι ο σχετικός φάκελος που κατατέθηκε στις Υπηρεσίες του Υπουργείου θα αποτελέσει την αφετηρία για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής υποδομής για όλο το Ρέθυμνο». 

Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κα Ειρήνη Κουτσελιδάκη ανέφερε: Η δημιουργία υδατοδρομίου ανοίγει νέες προοπτικές για το Ρέθυμνο, στο οποίο δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Είναι μια σημαντική υποδομή για τους επισκέπτες του Νομού, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι θα έχουν πλέον περισσότερες επιλογές για τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, το υδατοδρόμιο δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης και δύναται να καλύψει και άλλες ζωτικές ανάγκες, όπως οι αεροδιακομιδές και η πυρόσβεση. 

υδατοδρόμιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap