Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Η εισαγγελική έρευνα για την ΚΕΔΗΡ ξεκίνησε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ο Γιώργος Μαρινάκης σχολιάζει τα πορίσματα και δηλώνει πως η δικαιοσύνη θα δείξει αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έναρξη της εισαγγελικής έρευνας ενώπιoν του Πταισματοδικείου Ρεθύμνου για την υπόθεση της ΚΕΔΗΡ, καθώς ήδη τα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών βρίσκονται στα χέρια της πταισματοδίκη που σύντομα θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες για τις καταθέσεις. Είναι σίγουρο ότι θα κληθούν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών του δήμου Ρεθύμνου, καθώς και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΚΕΔΗΡ τα επίμαχα χρόνια των ελέγχων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα έχει «συσχετιστεί» με την μήνυση που είχε καταθέσει ιδιώτης για την υπόθεση της κοινωφελούς.

«Ο κύβος ερρίφθη», σχολίασε στην Κ.Ε. ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ καλή. «Πλέον ο καθένας θα λέει μόνο αυτά που μπορεί να αποδείξει. Είναι διαφορετικές οι διαδικασίες ενώπιον της δικαιοσύνης και διαφορετικές στα ραδιόφωνα», είπε και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα δύο πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών, δείχνοντας σαφώς την δυσαρέσκεια του για την έκθεση του ορκωτού της KSI, κ. Νίκου.

«Έχουμε ένα πόρισμα και ένα άλλο κείμενο που προσπαθεί να δημιουργήσει μία διελκυστίνδα για να μην απαντήσει στα ερωτήματα, που είχαν τεθεί με την σύμβαση», είπε και συνέχισε ερωτηθείς για το εάν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του πορίσματος του κ. Νίκου, ο οποίος – να θυμίσουμε – έχει καταλήξει σε μία σειρά από ποσά ανά έτος, που υποστηρίζει ότι «δεν δένουν»  με τα παραστατικά που είχε στα χέρια του. «Το αμφισβητούμε με όρους ελεγκτικών κανονισμών, της λογιστικής επιστήμης και της απλής μαθηματικής λογικής. Θα το αντικρούσουμε και θα προσφύγουμε αρμοδίως όπου ο καθένας λογοδοτεί. Και αυτό θα κριθεί από την εισαγγελική αρχή, εμείς θα παραθέσουμε τις αντιθέσεις μας και η αρμόδια ελεγκτική αρχή θα κάνει τη δουλειά της».

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε πως «δεν είναι κανείς στο απυρόβλητο, και δε θα συγχωρήσω σε κανένα που αποπειράθηκε να δηλητηριάσει την κοινωνία με ενδεχόμενα ελλείμματα και με δηλώσεις ότι ο επόμενος έλεγχος θα αποδείξει αν υπάρχει έλλειμμα. Γιατί στο άλλο πόρισμα έγινε δουλειά με επιμέλεια; Κι εκείνος δεν μπόρεσε; Θα φανεί η ποιότητα της εργασίας».

Όσο για τα συμπεράσματα του πορίσματος της Grant Thornton και της ορκωτού, κας Χρυσανθοπούλου, ο δήμαρχος υποστήριξε πως «το μοναδικό έλλειμμα που προκύπτει είναι οι 26 χιλ. ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε μετά τον τακτικό έλεγχο του Αστρινάκη και για το οποίο η διοίκηση της ΚΕΔΗΡ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην βγει η επιχείρηση ζημιωμένη».

Όσο για τις 318 χιλιάδες ευρώ, που η κα Χρυσανθοπούλου υποστηρίζει ότι βρίσκονταν εκτός ταμείου και κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της κοινωφελούς τον Νοέμβριο του 2017, ο Γιώργος Μαρινάκης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει τίποτα που να  έχει χαλκευτεί στα βιβλία, άλλωστε το είχαμε πει ένα χρόνο πριν ξεκάθαρα στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπήρχε εξωτραπεζικό ταμείο.

Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα μας θα μας πει αν ήταν απόπειρα υπεξαίρεσης ή αν ήταν εξωτραπεζικό ταμείο. Ο εισαγγελέας θα αξιολογήσει αν υπάρχει ποινικά αξιόποινη πράξη. Εμένα ως δήμαρχος με ενδιαφέρει να μην χάνονται χρήματα και αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τους ρεθυμνιώτες ότι είναι διασφαλισμένο», κατέληξε.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap