Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή στο 1ο ΕΠΑΛ – Σοκάρει το βίντεο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

5 Shares

Μια απίστευτη επίθεση δέχτηκε μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, με συμμαθητές του αλλά και εξωσχολικούς (μαθητές άλλου σχολείου) να τον ξυλοκοπούν στο προαύλιο.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη, μπροστά στα έντρομα μάτια των υπόλοιπων μαθητών του σχολείου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εκτός από τον μαθητή τραυματίστηκε και καθηγητής.

Οι άγριες σκηνές καταγράφηκαν σε βίντεο, με τις εικόνες να σοκάρουν:

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο μαθητής-θύμα της βίαιης επίθεσης και οι συμμαθητές του που τον ξυλοκόπησαν είχαν εμπλακεί σε άλλο επεισόδιο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το οποίο ωστόσο δεν πήρε διαστάσεις.

Ελάχιστη φύλαξη καταγγέλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Διδασκόντων, που έκανε έκτακτη συνέλευση και “κράτησε” κλειστό το σχολείο την Παρασκευή λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, το φαινόμενο φαίνεται να έχει ρίζες, που δεν πρέπει να “αναζωπυρωθούν”.

Ήδη, έχουν ληφθεί μέτρα, ενώ οι εκπαιδευτικοί τονίζουν τόσο το γεγονός ότι το εν λόγω σχολείο φιλοξενεί 700 μαθητές, αριθμός πολύ μεγάλος, με ελάχιστη φύλαξη. Καλεί, δε, τους φορείς και την κοινωνία να καταδικάσουν απερίφραστα το φαινόμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στις 24/11/2022 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας (συστέγαση 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Ρεθύμνου), μαθητές ήρθαν σε διαπληκτισμό που κατέληξε σε σωματική βία, με τους εκπαιδευτικούς και τους ψυχραιμότερους μαθητές να επεμβαίνουν για να ηρεμήσουν την κατάσταση. Ο καυγάς, που προκλήθηκε από εξωσχολικούς, μαθητές άλλων σχολείων του νομού, είχε φυλετικά χαρακτηριστικά και γρήγορα γενικεύτηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας καθηγητής του σχολείου που χρειάστηκε να λάβει τις πρώτες βοήθειες στο Γ. Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο μεγάλος όγκος του σχολείου μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού φύλαξης (μία φύλακας για 700 μαθητές και δύο κύριες εισόδους), δυσχεραίνει την επίβλεψη και καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να γνωρίζουν όλους τους μαθητές γιατί προέρχονται από διαφορετικές ειδικότητες, είναι εύκολο να παρεισφρέουν εξωσχολικοί, ιδιαίτερα στο χώρο του κυλικείου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίλυση του κτιριακού θέματος των Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού θα οδηγούσε σε μια αποσυμφόρηση του σχολείου, κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι εφικτό τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες, πρέπει όμως να λυθεί άμεσα.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου δηλώνει την αντίθεσή του σε κάθε είδους βία, τόσο λεκτική ή ψυχολογική, όσο και σωματική, αλλά και σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Τα παραπάνω φαινόμενα δεν αρμόζουν στο σχολικό χώρο και καταδικάζονται απερίφραστα.

Για την αποφυγή κλιμάκωσης των επεισοδίων που απευχόμαστε αλλά δυστυχώς φοβόμαστε, ο Σύλλογος έχει λάβει μία σειρά από παιδαγωγικά μέτρα και έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς. Στην κατεύθυνση αυτή, θα χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατός παιδαγωγικός και νομικός τρόπος, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η ηρεμία και η ισότητα στο σχολικό περιβάλλον. Ας ελπίσουμε το θλιβερό αυτό συμβάν, που ευτυχώς δεν είχε χειρότερη κατάληξη, να γίνει η αφορμή να συζητήσουμε εκ νέου προβλήματα που νομίζαμε θαμμένα και τελευταίως αναζωπυρώνονται σε όλα τα σχολεία μας και όχι μόνο στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Εμείς, ως καθηγητές του σχολείου δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλεί τα παιδιά μας, ούτε και να προωθεί διχαστικές ιδεολογίες στον χώρο του σχολείου. Χρειαζόμαστε όμως και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου όλοι μαζί να καταδικάσουμε απερίφραστα και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά προβληματικές νοοτροπίες που ταλαιπωρούν αυτόν τον τόπο και τραυματίζουν την συνοχή της κοινωνίας μας. Ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδείξουμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος εκτός από την βία και τον χωρισμό σε στρατόπεδα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ