Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κάμερες παρακολούθησης & 100 ευρώ πρόστιμο για το δακτύλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

παλια πολη δακτυλιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τσουχτερό πρόστιμα των 100 ευρώ θα καλείται να πληρώνει όποιος παραβιάσει το δακτύλιο της παλιάς πόλης, καθώς οι κάμερες παρακολούθησης έχουν μπει σε λειτουργία από την αρχή του τρέχοντος μηνός.

«Μετά από προσπάθειες τριών χρόνων έχουν μπει σε λειτουργία οι κάμερες παρακολούθησης του δακτυλίου, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά από το υπουργείο Μεταφορών αλλά και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου», είπε  αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Θωμάς Κρεβετζάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι κάμερες καταγράφουν μόνο τις πινακίδες των αυτοκινήτων και κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο.

Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του μέτρου έδωσε ένα μεγάλο αριθμό παραβάσεων καθώς σύμφωνα με τον κ. Κρεβετζάκη αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που δεν είχαν πειστεί ότι οι κάμερες είναι σε λειτουργία. Έτσι, και καθώς χρειάζεται τουλάχιστον μια βδομάδα μέχρι η κλήση να αποσταλεί στον παραβάτη, το πρώτο δεκαπενθήμερο εφαρμογής του δακτυλίου υπήρξε αυξημένος αριθμός παραβάσεων. Ωστόσο όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «στις 26 μέρες από την έναρξη της λειτουργίας των καμερών, διαπιστώνουμε ότι τα νούμερα είναι διαρκώς μειούμενα, πράγμα που είναι και ο στόχος του δήμου».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι: «τόσο το κομμάτι της ελεγχόμενης στάθμευσης, όσο και το κομμάτι του ελέγχου του δακτυλίου, για το δήμο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να περάσει και να κάνει κατανοητή τη φιλοσοφία και το κανονιστικό πλαίσιο, στο οποίο θα πρέπει να λειτουργεί κάποιος που κυκλοφορεί στο ιστορικό κέντρο».

Μόνο οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα 24ωρης πρόσβασης

Φέτος, όπως έχει ήδη ζητηθεί θα γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων των δικαιούχων και θα δοθούν κάρτες μόνο στους μόνιμους κατοίκους.

«Οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν δικαίωμα εισόδου σε 24ωρη βάση στην παλιά πόλη είναι γύρω στους 180 και είναι και οι μοναδικοί που θα πάρουν κάρτα. Καθυστερούμε προκειμένου να εκτυπώσουμε κάρτες με υδατόσημο για να μην αντιγράφεται» είπε.

Στο σύστημα έχουν ενταχθεί λίστες σε κατηγορίες που αφορούν οχήματα συνοδών ηλικιωμένων, οχήματα τροφοδοσίας της εστίασης – αναψυχής, εμπορικών καταστημάτων, υπηρεσιακών αυτοκίνητων κ.α. που εξαιρούνται μετά την καταγραφή τους από τις κάμερες.

Για τις ώρες λειτουργίας του δακτυλίου ο κ. Κρεβετζάκης σημείωσε: «Η ελεύθερη πρόσβαση για όλους είναι από τι 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 11 πριν το μεσημέρι με δύο ώρες παράταση μόνο για τις μεταφορικές εταιρίες. Τις υπόλοιπες ώρες οι κάμερες είναι σε λειτουργία καταγράφοντας όλες τις παραβάσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι όσοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση αυτής της άδειας, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα αυτοκίνητο μπαινοβγαίνει συνέχεια στην παλιά πόλη, κάνοντας απλά βόλτα, θα ληφθούν άλλα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο.

Απαγορεύεται παρκάρισμα και delivery με μηχανάκι

Το παρκάρισμα απαγορεύεται στην παλιά πόλη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι μόνοι που μπορούν να παρκάρουν είναι όσοι έχουν ιδιωτικό γκαράζ. Απαγορεύεται επίσης η είσοδος σε delivery και επιτρέπεται μόνο με ποδήλατα και μόνο για όσα καταστήματα έχουν υπηρεσίες διανομής εντός του ιστορικού κέντρου. «Εκεί που θα εστιάσουμε και θα επιμείνουμε, αφού κάνουμε τις απαραίτητες συναντήσεις με τους επιχειρηματίες που τροφοδοτούν με delivery την παλιά πόλη, είναι να κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις προκειμένου να προμηθευτούν ηλεκτρικά ποδήλατα» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η μετακίνηση των αυτοκινήτων στην παλιά πόλη πρέπει να εξαλειφθεί, αφού έχει αποδειχτεί ότι όταν ένας χώρος αδειάζει από τα αυτοκίνητα αμέσως καταλαμβάνεται από τους πεζούς».

Φορτοεκφόρτωση σε χωροθετημένες θέσεις

Μιλώντας για τη διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης ανέφερε: «Ξεκινώντας από τις χωροθετημένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης που είναι στην Αρκαδίου, θα ορίσουμε και θέσεις περιμετρικά, τόσο στην ανάπλαση της Μελισσινού, όσο και στους υπόλοιπους δρόμους του ιστορικού κέντρου, ώστε τις ώρες που είναι σε ισχύ ο δακτύλιος η τροφοδοσία να γίνεται από εκεί, ενώ κατά την διάρκεια των ωρών της ελεύθερης πρόσβασης να γίνεται από συγκεκριμένες εσωτερικές θέσεις. Αυτό θα γίνει για μην υπάρχουν προβλήματα τόσο στη ροή της κυκλοφορίας, όσο και στη λειτουργία των καταστημάτων».

Αυτό πάντως που πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί που θα αποφασίσουν να παραβιάσουν το δακτύλιο είναι ότι όποιο σημείο εισόδου ή εξόδου και να χρησιμοποιήσουν θα καταγραφούν. Αν δε, εισέλθουν παράνομα στο δακτύλιο και εξέλθουν μετά το πέρας τριών ωρών, τότε θα καταγραφούν για διπλή παράβαση, πράγμα που σημαίνει ότι θα κληθούν να πληρώσουν 200 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβάσεις που είχαν καταγραφεί από 1η Ιουνίου μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν 1.200. Από αυτές πρόλαβαν ελέγχτηκαν και αποστάληκαν οι 600.

 

Πηγή: rethemnosnews

παλια πολη δακτυλιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap