Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τα 4 πιο ιδιαίτερα στενά που μπορείς να συναντήσεις στην Παλιά Πόλη! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εκπληκτικά στενά της παλιάς πόλης στο Ρέθυμνο αποτελούν σημεία προς εξερεύνηση για τον καθένα που θα επισκεφθεί την πόλη. Μέσα σε αυτά τα στενά υπάρχουν κάποια που τραβούν περισσότερο την προσοχή όχι μόνο λόγω της ομορφιάς τους, αλλά και λόγω των… ιδιαιτεροτήτων τους.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Συγκεκριμένα, μέσα από πρόσφατη αναζήτησή που έκανα, συνάντησα 3 αδιέξοδα στενά που θεωρούνται κανονικές οδοί, ενώ υπάρχει ένα ακόμη πολύ στενό σοκάκι που τραβάει την προσοχή και αξίζει μια αναφορά.

Έχουμε και λέμε…

 

1. Οδός Διονυσίου Σολωμού 

Ένα πολύ μικρό αδιέξοδο στενό που αποτελεί την είσοδο για κάποια σπίτια είναι η οδός Διονυσίου Σολωμού. Η ονοματοδοσία του στενού είναι αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό, Έλληνα ποιητή που έγινε περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», του οποίου οι πρώτες δύο στροφές έγιναν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας και ύστερα της Κύπρου.

2. Οδός Μελιδονίου

Ένα ακόμη στενό που τραβά την προσοχή λόγω του πολύ μικρού πλάτους που έχει είναι η οδός Μελιδονίου. Πρόκειται για ένα αδιέξοδο σοκάκι που οδηγεί σε είσοδο κατοικίας και το όνομά του το φέρει από το ομώνυμο χωριό και σπήλαιο που βρίσκεται στο δήμο Μυλοποτάμου.

3. Οδός Λαβυρίνθου

Πρόκειται για μια οδό που οδηγεί στην είσοδο του Κέντρου Νέων Ρεθύμνου. Το όνομα της το φέρει από τον Λαβύρινθο στην ελληνική μυθολογία, ο οποίος ήταν μια σύνθετη οικοδομική κατασκευή στην Κνωσό από τον ξακουστό τεχνίτη Δαίδαλο για λογαριασμό του μυθικού βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Η κατασκευή του Λαβυρίνθου έγινε με τόσο περίτεχνο και πολύπλοκο τρόπο, που δυσκόλεψε ακόμη και τον ίδιο τον Δαίδαλο να βρει την έξοδο του, όταν ολοκλήρωσε το έργο.

4. Οδός Βοσπόρου

Πρόκειται για ένα μικρό δρομάκι που κατεβαίνει από την πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων και οδηγεί προς την Εθνική Αντιστάσεως. Το όνομα του οφείλεται στον Βόσπορο, δηλαδή στον πορθμό, που βρίσκεται ανάμεσα στην Προποντίδα και τον Εύξεινο Πόντο. Η λέξη Βόσπορος προέρχεται από τις λέξεις «βους» και «πόρος», διότι κατά τη μυθολογία η Ιώ μεταμορφωμένη σε βόδι από το Δία, πέρασε κολυμπώντας αυτό το στενό.

Αυτά είναι τα στενά που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον στην παλιά πόλη λόγω της ιδιαιτερότητάς τους. Αν περιηγηθεί κάποιος το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψει πολλές ακόμη εκπλήξεις που καθημερινά μπορεί να περνάμε από δίπλα τους και να μην τις έχουμε προσέξει.

Απολαύστε το!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ