Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένας ξεχωριστός Ρεθυμνιώτης έφτιαξε πατέντα για τις ελιές και κάνει… θραύση! | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
1 Share

Μεράκι, πάθος, ταλέντο, αφοσίωση… Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να πετύχεις σε οποιονδήποτε τομέα και αν ρωτήσετε όλους εκείνους που γνωρίζουν την περίπτωση του Κώστα Τσουντάνη, θα σου επιβεβαιώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη πως ο 39χρονος Ρεθυμνιώτης έχει μπόλικο περίσσευμα από τα τέσσερα αυτά στοιχεία.

Δεν προκαλεί, επομένως, έκπληξη που ο πολυμήχανος Κώστας, για τον οποίο λέγεται πως «ό,τι δουν τα μάτια του, το φτιάχνουν τα χέρια του», κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολυεργαλείο-πολυμηχάνημα το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου, όχι μονάχα στο νησί αλλά και έξω από αυτό. Δεν είναι λίγοι δε, εκείνοι που επικοινωνούν μαζί του δείχνοντας ενδιαφέρον για την πατέντα του ακόμη και από το εξωτερικό.

 

Ποιος είναι ο Κώστας Τσουντάνης;

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμπελάκι Ρεθύμνου, εκεί όπου σε καθημερινή βάση μονοπωλούσαν τον χρόνο του οι αγροτικές εργασίες κάθε είδους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούσε από μικρή ηλικία να κάνει τη ζωή του εύκολη και συχνά-πυκνά σκαρφιζόταν πρωτότυπα εργαλεία και μηχανισμούς για να πετύχει τον σκοπό του.

Με τα χρόνια εξέλιξε την ικανότητά του να δημιουργεί κατασκευές και αποφοιτώντας από την τεχνική σχολή ως συγκολλητής, αρχίζει να κάνει την πρακτική του σε μεγάλο μηχανουργείο του Ρεθύμνου.

Τα πρώτα του επιτεύγματα είχαν να κάνουν με βοηθητικά εργαλεία που πολλές φορές συμπλήρωναν μια έλλειψη ενός γεωργικού μηχανήματος. Δεν έλειψαν όμως και οι δικές του κατασκευές που εξυπηρετούσαν κάτι συγκεκριμένο: π.χ. το φύτεμα ή το βγάλσιμο της πατάτας. Οι δημιουργίες του σε σιδηροκατασκευές χωρίς μηχανικά μέρη διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο αυτό δεν του ήταν αρκετό…

 

Κι εγένετο πολυμηχάνημα!

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, εστίασε την προσοχή του στην κατασκευή ενός πολυμηχανήματος που θα έλυνε μια και καλή το πρόβλημα με τα συσσωρευμένα κλαδιά από τις ελιές μετά το κλάδεμα. Παλαιότερα τα έκαιγαν, γεγονός που μόνο κόπο και στάχτη στο χωράφι απέφεραν. Αυτό έβαλε σε σκέψεις τον Κώστα και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα θρυμματιστή για τα κλαδιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα έβγαινε διπλά κερδισμένος καθώς όλοι γνωρίζουν πως με τα θρύμματα των κλαδιών θα έβρισκε μια εξαιρετική λίπανση και για την ίδια την ελιά.

Ας πάψουν τα λόγια και ας αφήσουμε την εικόνα να μιλήσει…

 

Το μηχάνημα έχει υψηλές απαιτήσεις σε γνώσεις και πέρασε πολλά στάδια κατασκευής και δοκιμών για να ταιριάξουν όλα και να συνδυαστούν σε μικρό όγκο. Συνδυάζει θρυμματιστή για τα κλαδιά, κλαδοτεμαχιστή για τα κλωνάρια και κώνο σχισίματος για κορμούς και πιο χοντρά ξύλα. Τέλος, προστέθηκε μια μπίλια κοτσαδούρας, που θα ευνοεί την σύνδεση με τρέιλερ για την φόρτωση των ξύλων.

Η τελευταία του έκδοση, μάλιστα, φέρει τη σήμανση CE και πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, ενώ έχει κατοχυρωθεί σαν πατέντα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

 

Η συνέντευξη…

Το Daynight.gr, επισκέφθηκε τον Κώστα Τσουντάνη στους Αρμένους Ρεθύμνου, στο κατάστημα του Φραγκούλη Γεωργίου, με τον οποίο έχει αποκλειστική συνεργασία για τη διάθεση του πολυμηχανήματος. Ευθύς, στιβαρός και μετρημένος, μάς έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο πολύ πιστεύει το δημιούργημά του. «Είναι παιδί μου αυτό το δημιούργημα!» μας είπε χαρακτηριστικά. «Ο χρόνος και η μελέτη που ξόδεψα γι’αυτό, με έκανε να το αγαπήσω!»

 

Πόσο καιρό χρειάστηκες για να φτάσεις το πολυμηχάνημα στην τελική του μορφή;

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι συνδυάζει διάφορες λειτουργίες, έπρεπε να δοκιμάζεται κάθε μια ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί για να πετύχει. Επομένως, τα 4-5 χρόνια που χρειάστηκαν για να το φτιάξω, δεν τα θεωρώ πολλά.»

 

Όπως πολλοί άλλοι, έτσι κι εμείς σε μάθαμε φέτος το χειμώνα μέσα από το βίντεο που ανέβασες στο YouTube (βλ. παραπάνω) το οποίο έχει ξεπεράσει τις 200.000 προβολές…

«Ναι, είναι κατάλληλη η εποχή για τις ελιές και πήγε καλά. Έχουμε σχόλια και ερωτήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αλλά να ξέρεις πως δεν είναι μονάχα το YouTube. To αντίστοιχο βίντεο στο Facebook έχει συγκεντρώσει περίπου 140.000 προβολές και πέρασε τα 1.600 likes ενώ τα σχόλια και οι ερωτήσεις κι εκεί είναι πάρα πολλά!»

 

Δείτε τις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του Daynight.gr κατά την επίσκεψή του στους Αρμένους (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα):

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”425″ gal_title=”Κώστας Τσουντάνης”]

 

Τι πιστεύεις ότι κάνει τον κόσμο να δείχνει τόσο έντονο ενδιαφέρον για το μηχάνημα σου; 
«Σίγουρα το ότι είναι πολυμηχάνημα, δηλαδή συνδυάζει πολλές λειτουργίες μαζί και σου λύνει τα χέρια σε μια σειρά από αγροτικές εργασίες που απαιτούν πολύ κόπο. Επίσης το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθάει ο μικρός του όγκος».

 

Το κόστος απόκτησης του είναι δελεαστικό για το μέσο αγρότη;
«Εννοείται όταν φτιάχνεις κάτι που συνδυάζει πολλά μαζί, πέφτει το κόστος αρκετά και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το ενδιαφέρον του κόσμου. Ακόμα και για έναν μικρό αγρότη, με λίγες ελιές, είναι εύκολο να το αποκτήσει. Αν οποιοσδήποτε χρειάζεται πληροφορίες σε τεχνικό κομμάτι, μη διστάσει να με πάρει τηλέφωνο στο 6946588901. Ωστόσο για την τιμή διάθεσης και τα μεταφορικά, μπορεί να επικοινωνήσει μόνο στο 2831023201 που έχει την αποκλειστική διάθεση του μηχανήματος.»

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Μάς ετοιμάζεις κάτι άλλο;

«Προς το παρών τροποποιώ το μηχάνημα ώστε να δουλεύει και με έναν απλό κινητήρα, χωρίς τρακτέρ δηλαδή και μετά έχω κάποια σχέδια για τα οποία όμως δεν θα ήθελα να μιλήσω ακόμα…»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την «μίνι» παρουσίαση που έκανε ο Κώστας Τσουντάνης στον φακό του Daynight.gr:

1 Share
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορονοϊός: 7 θετικά κρούσματα σε χωριό του Μυλοποτάμου

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test

Το ανησυχητικό στην περίπτωση αυτή είναι πως οι έξι από τους επτά είναι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών που προέρχονται από διάφορα χωριά του μέσα Μυλοποτάμου. Ο ένας είναι ενήλικας, επίσης κάτοικος της περιοχής.

Στην διαδικασία, η οποία έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνου, συμμετείχαν και εξετάστηκαν συνολικά 178 άτομα.

Κλείνει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Απλαδιανών

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχε κλείσει ένα τμήμα καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του σχολείου.

Στην διαδικασία rapid test που έγινε σήμερα το πρωί βρέθηκαν θετικοί ακόμα έξι μαθητές, οπότε, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν σημειώνονται πάνω από τρία κρούσματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η μονάδα κλείνει. Το νηπιαγωγείο κλείνει επίσης, λόγω συστέγασης με το δημοτικό.

Τα δύο σχολεία θα είναι κλειστά για 14 ημέρες και οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Πηγή: rethemnosnews

rapid test
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Έξυπνες» ταμπέλες ταχύτητας στο Ρέθυμνο: Τι γίνεται όταν… γκαζώσεις λίγο παραπάνω;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ρέθυμνο
72 Shares

Εγκαταστάθηκαν τελευταία σε τρία σημεία της πόλης του Ρεθύμνου και από την πρώτη κιόλας ημέρα τράβηξαν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών. Ο λόγος για τις συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας που λειτουργούν με ραντάρ και τις οποίες συναντούν οι οδηγοί στις τρεις εισόδους της πόλης, δηλαδή, στο ύψος του κόμβου Ατσιποπούλου, στα Τρία Μοναστήρια και στον κόμβο Μυσιρίων.

Το σύστημα ειδοποίησης -που εντάσσεται στο πρόγραμμα της βιώσιμης κινητικότητας του δήμου- είναι άκρως εξελιγμένο, καθώς ενημερώνει τους οδηγούς για την τυχόν αυξημένη ταχύτητα με την οποία κινούνται.

Μάλιστα όταν κάποιος κινείται βάσει των ορίων ταχύτητας του ΚΟΚ, τότε η «έξυπνη» οθόνη «επιβραβεύει» τον οδηγό και εμφανίζει την λέξη “thanks”, δηλαδή «ευχαριστώ», σε πράσινο χρώμα!

Σε περίπτωση όμως, που ο οδηγός έχει ξεχάσει το πόδι του στο γκάζι, τότε, η ένδειξη είναι κόκκινη εμφανίζοντας ένα θαυμαστικό και ένα τρίγωνο, προειδοποιώντας έτσι για την αυξημένη ταχύτητα.

Βέβαια το εν λόγω σύστημα είναι καθαρά πληροφοριακό και ουδεμία σχέση έχει με την ΕΛ.ΑΣ. και την βεβαίωση παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα.

Πηγή: neakriti

ρέθυμνο
72 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Η Κρητικιά που το έβαλε πείσμα και σπούδασε στο Ρέθυμνο με 15 χρόνια… καθυστέρηση

Δημοσιεύτηκε

στις

από

φοιτήτρια
77 Shares

Αποφοίτησε από το εσπερινό Λύκειο, έδωσε Πανελλήνιες και πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, απ΄όπου και αποφοίτησε πριν λίγες μέρες!

Ο λόγος για τη Κατερίνα Σταματάκη, από το Τυμπάκι Δ. Φαιστού, σύζυγο, μητέρα δυο παιδιών και εργαζόμενη! Μια γυναίκα πρότυπο για όλους!

Η Κατερίνα για προσωπικούς λόγους, εγκατέλειψε το σχολείο, όμως ήξερε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε…

Στο μεταξύ παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της Μανόλη Κουρτάκη και έκαναν μια πολύ όμορφη οικογένεια, αποκτώντας δυο παιδιά, τον Χρήστο και την Αγάπη. Όμως το όνειρο και η λαχτάρα της να σπουδάσει δεν είχε σβήσει ποτέ!

Κατερίνα, πως γεννήθηκε η επιθυμία σου να σπουδάσεις;

Ήταν κάτι που το ήθελα από παιδί, αλλά λόγω προσωπικών επιλογών, το αποφάσισα στα …30!

Η οικογένεια σου, τι ρόλο έπαιξε στην απόφαση σου, αλλά και στην πορεία των σπουδών σου;

Από την αρχή στήριξαν την επιθυμία μου, τόσο ο σύζυγος και τα παιδιά μου, όσο και οι γονείς μου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όμως πολύ σημαντική ήταν και η στήριξη από τον εργασιακό μου χώρο, τους συναδέλφους, αλλά και τη διεύθυνση της επιχείρησης και τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, φοιτήτρια, πως ήταν λοιπόν η καθημερινότητα σου, αυτά τέσσερα χρόνια;

Για να είμαι ειλικρινής, η καθημερινότητα μου ήταν δύσκολη και πιεστική, υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω, λόγω κόπωσης. Έπρεπε να τα προλάβω όλα, το σπίτι, τα παιδιά, τη δουλειά και βέβαια να είμαι συνεπής και στα μαθήματα μου, στις εργασίες, στα εργαστήρια, στις εξεταστικές! Το 24ωρο δεν ήταν αρκετό, αλλά έκλεβα ώρες από τον …ύπνο!

Πως νιώθεις σήμερα, που οι κόποι σου ανταμείφθηκαν;

Δεν το έχω ακόμη συνειδητοποιήσει, νομίζω ακόμη ότι πρέπει να δηλώσω μαθήματα και να παραδώσω εργασίες…Είμαι όμως πολύ χαρούμενη!

Το επόμενο σου βήμα;

Ανυπομονώ να βρεθώ στην τάξη, όμως μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή θα ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό, για να μπορώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τους μαθητές μου!

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες που έχουν όνειρα, αλλά δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν;

Σίγουρα οι ευκαιρίες δεν χάνονται, αλλά όσο πιο νωρίς τις αρπάξεις τόσο πιο εύκολο είναι να προχωρήσεις. Όμως δεν πρέπει να τα παρατάμε… πρέπει να βάζουμε στόχους, να διεκδικούμε τα όνειρα μας και τα θέλω μας!

Πηγή: familytime.gr

φοιτήτρια
77 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο σχολικά τμήματα στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

απολυμανση σε σχολειο ταξη
42 Shares

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα σχολεία του Ρεθύμνου με το ένα τμήμα να κλείνει μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων covid – 19.

Η Δευτέρα ξημέρωσε δύσκολη για άλλη μια φορά καθώς ο ΕΟΔΥ κλείνει ένα τμήμα στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και ένα στο 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου μετά από ασθένεια μαθητών ενώ στα Ανώγεια, αν και δεν υπάρχει κλειστό τμήμα, οι μαθητές στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν πηγαίνουν για μάθημα λόγω των κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε διάφορες οικογένειες. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν θετικοί ακόμα δύο μαθητές του Γυμνασίου Ανωγείων, γεγονός, που συνέβαλε στην αναστάτωση.

Στο μεταξύ κλειστά παραμένουν και τα δύο τμήματα του 6ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου καθώς επίσης δύο τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου ενώ από τη Δευτέρα το πρωί κλειστά είναι δύο τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών λόγω ασθένειας ενός μαθητή και ενός εκπαιδευτικού καθώς και ένα τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Απλαδιανών λόγω ασθένειας ενός εκπαιδευτικού.

Στα δύο σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου έχει προγραμματιστεί απολύμανση για το απόγευμα της Δευτέρας.

Επίσης, την προσεχή Τετάρτη 3 Μαρτίου, πρόκειται να γίνει διαδικασία με rapid test σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών.

Πηγή: rethemnosnews

απολυμανση σε σχολειο ταξη
42 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ασύλληπτες εικόνες στο Ρέθυμνο: Τάφοι κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

νεκροταφείο
86 Shares

Οι εικόνες με τους τάφους να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από τον δρόμο που κατέγραψε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο, κόβουν την ανάσα.

Το βουνό υποχωρεί σταδιακά, με συνέπεια ότι υπάρχει στο εσωτερικό των τάφων, αλλά ακόμα και οι μαρμάρινες πλάκες τους να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ από καθαρά θέμα τύχης δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

Οι εικόνες με τους τάφους να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από τον δρόμο που κατέγραψε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο, κόβουν την ανάσα.

Το βουνό υποχωρεί σταδιακά, με συνέπεια ότι υπάρχει στο εσωτερικό των τάφων, αλλά ακόμα και οι μαρμάρινες πλάκες τους να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ από καθαρά θέμα τύχης δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

Και παρότι η επικινδυνότητα του σημείου χρόνια τώρα είναι γνωστή σε όλους τους θεσμικούς του Ρεθύμνου, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ποια είναι τελικά η αρμόδια υπηρεσία που θα βάλει οριστικό τέλος σ’ αυτό το κακόγουστο σήριαλ.

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019 στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, αλλά και τα έργα αποκατάστασης που ακολούθησαν, το πρόβλημα με τους τάφους επανήλθε στο προσκήνιο, προκαλώντας εκ νέου «πονοκέφαλο» σε περιφέρεια, δήμο, μητρόπολη και κατοίκους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελευταία Μονή και δήμος Ρεθύμνου βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το πώς θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, με την «μεταφορά» του νεκροταφείου όμως να μην αποτελεί πρόσφορη λύση, αφού οι ιδιοκτήτες των τάφων φαίνεται να μην συμφωνούν και το Μοναστήρι να ελπίζει σε κρατικό χρήμα για την όποια παρέμβαση.

Με δεδομένο όμως την σταδιακή υποχώρηση του βουνού, που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους και για την ίδια την γυναικεία Μονή, η αντιπεριφέρεια σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νέα έργα για την «θωράκιση» του βουνοπλαγιάς και κατ’ επέκταση και του ίδιου του Μοναστηριού.

Πηγή: neakriti

νεκροταφείο
86 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Έριξε μπαλωθιές από το σπίτι του και βρέθηκε στο Τμήμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπαλωθιές
29 Shares

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, ημεδαπός σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί από οικία ιδιοκτησίας του ανωτέρου ημεδαπού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν 19 φυσίγγια.
Η προανάκριση διενεργείται την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

Μπαλωθιές
29 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap