Ρέθυμνο
Καθαιρέθηκε οριστικά από την τάξη των κληρικών ο Κρητικός παπάς youtuber
Μετά την ομόφωνη απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Κρήτης, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοίνωσε την οριστική απόφαση καθαίρεσης του κληρικού youtuber που είχε αναστατώσει την Εκκλησία της Κρήτης
Έτσι, όπως ανακοινώνεται, ο Εμμανουήλ Σαρρής «επανέρχεται στην τάξη των λαϊκών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:
«Ανακοινούται, προς ενημέρωσιν του πληρώματος της Τοπικής ημών Εκκλησίας, ότι, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1/17.10.2023 ομοφώνου Αποφάσεως του Συνοδικού Δικαστηρίου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας, επεβλήθη επί αντικανονικοίς παραπτώμασι εις τον Εμμανουήλ Σαρρήν του Ιωάννου, Κληρικόν της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η ποινή της καθαιρέσεως εκ του υψηλού της Ιερωσύνης υπουργήματος και της επαναφοράς αυτού εις την τάξιν των λαϊκών.
Η ανωτέρω δικαστική Συνοδική Απόφασις είναι τελεσίδικος, συμφώνως προς τας διατάξεις του Νόμου 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας» και του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».
Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας είχε τεθεί σε αργία και είχε αντικατασταθεί από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου ιερουργούσε, όταν παραπέμφθηκε στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη και αναμενόταν η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την παραμονή του στους κόλπους της Εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο παπάς Εμμανουήλ Σαρρής είχε δημοσιεύσει βίντεο στο Youtube επιτιθέμενος στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για τη γονυκλισία στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη ενώ στη γιορτή της Παναγίας της Ελευθερώτριας, που γιόρταζε η ενορία του, έστειλε εξώδικο στον Μητροπολίτη να μην πάει γιατί «σκανδαλίζει» τους πιστούς και κάλεσε την Ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από το Youtube.
Πηγή: neakriti

-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Από το Ρέθυμνο στην Νέα Υόρκη: Οι Βρακοφόροι εδώ και 50 χρόνια σηκώνουν την Κρήτη στις πλάτες τους!
-
GOOD NEWS3 ημέρες πριν
Μια Κρητική ιστορία αγάπης – Ερωτευμένοι εδώ και 67 χρόνια!
-
Ρέθυμνο16 ώρες πριν
Ρέθυμνο: Kαρτέρι θανάτου σε δύο αδέλφια σε χωριό του Αμαρίου
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ημέρες πριν
Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή για το 2025