Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Βουλευτής με ανοιχτές πόρτες στους ανθρώπους του Ρεθύμνου, τη νέα γενιά και την πρόοδο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Δουλουμπέκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Oι εποχές άλλαξαν έντονα, πυκνά και πολυεπίπεδα.  Το ίδιο πρέπει να αλλάξει και ο ρόλος του βουλευτή.

Γράφει ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, Υποψ. βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η καθολική πρόσβαση στη γνώση και τον κόσμο, η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή του πληθυσμού στην παραγωγή πλούτου, οικονομικού και πολιτισμικού, η μείωση των αποστάσεων τόσο σε επίπεδο χώρου όσο και χρόνου χάρη στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας,  είναι τα νέα μεγάλα δεδομένα που θα πρέπει να καθορίζουν τον τρόπο δράσης ενός βουλευτή.

Ο νέος κόσμος που σχηματοποιείται και στον οποίο θα κληθεί να ζήσει η νέα γενιά υπερβαίνει παραδοσιακές θεωρήσεις ενός κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Τα μεγάλα δεδομένα και η σχέση τους με τη δημοκρατία, η εξ αποστάσεως απασχόληση και το μείγμα ζωής και εργασίας, η τεχνητή νοημοσύνη και η συνάρτησή της με την ηθική, η σχέση παραγωγής και τεχνολογίας είναι νέες διαδράσεις που υπερβαίνουν το «business as usual» της πολιτικής.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο η εικόνα ενός πολιτευτή μονοθεματικού που ως φωστήρας μεταφέρει τις λύσεις των Αθηνών στην επαρχία είναι ένα παρωχημένο μοντέλο αντιπροσώπευσης, ένα σκληρό κοντραστ.

Οι ρεθυμνιώτισσες και οι ρεθυμνιώτες, οι νέες μας και οι νέοι, ξέρουν τις λύσεις βιωματικά αλλά και μέσω της πρόσβασής στους στον κόσμο και θέλουν ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα που θα τις εμπλουτίζει και θα τις διεκδικεί, όχι που θα τις επιβάλει.

Ένα κοινοβουλευτικό σύστημα προσβάσιμο στους ανθρώπους κι όχι στα λόμπι, που θα τους ακούει και θα μεταφράζει τις ιδέες τους σε νόμους για μια καλύτερη καθημερινότητα κι ένα αξιοβίωτο μέλλον.

Ένα κοινοβουλευτικό σύστημα που η δύναμη του θα πηγάζει από τους ανθρώπους κι όχι τα οικονομικά συμφέροντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ