Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για τα σκουπίδια!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
40 Shares

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν αρχίσει να εκλαμβάνουν οι καταγγελίες για την διαχείριση των σκουπιδιών στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Αυτή τη φορά, τα παράπονα που έφτασαν στο Daynight.gr αφορούν σε επιχειρηματίες στον παράλληλο δρόμο του ΒΟΑΚ κοντά στον κόμβο Ατσιποπούλου.

Έχουμε στη διάθεσή μας και σας παραθέτουμε φωτογραφίες από διαφορετικές μέρες που καταδεικνύουν ότι οι κάδοι μετακινούνται άναρχα, κατά το δοκούν, ενώ δεν χρησιμοποιούνται σωστά και ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση τους.

Επιπλέον, αποτελεί απαράδεκτο κανόνα και κοινή πρακτική να εναποτίθενται στο σημείο σκουπίδια που δεν είναι εκεί ο χώρος που δύναται να απορρίπτονται… Ξύλα, αφρώδη καναπέ και λοιπά αντικείμενα που ούτε ανακυκλώσιμα είναι, ούτε χωρούν στους κάδους.

Το αποτέλεσμα, εκτός από μια άσχημη αισθητικά εικόνα, αποτελεί και έναν εν δυνάμει κίνδυνο για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε πολυσύχναστο σημείο και όπου τα οχήματα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.

Όπως αναφέρει σχετική καταγγελία στο Daynight.gr:

“Εικόνες αθλιότητας και τριτοκοσμικού κράτους στον νότιο παράλληλο της εθνικής οδού στον κόμβο Ατσιπόπουλου. Η καθαριότητα περνάει μια φορά στις τόσες. Μαζεύει μόνο τους κάδους και ό,τι έχει πέσει από έξω δεν τα μαζεύουν.

Πολλοί καταστηματάρχες πετάνε τα σκουπίδια με όγκο που δεν έχουν θέση στους κάδους (παλέτες –  προφυλακτήρες – μπάζα) και κανένας δεν έχει κάνει από τον δήμο (σύσταση ή πρόστιμο) τίποτα… παρόλο που έχει μέχρι και ετικέτες με τα ονόματα από τα καταστήματά τους… για να μην επαναληφθεί! Μιλάμε για την είσοδο της πόλης ερχόμενος απο Χανιά. Αυτή την εικόνα παρουσιάζουμε κάθε μέρα”.

Μια δυνατή νοτιά να φυσήξει και μπορεί κάτι από αυτά να καταλήξει να πέσει από ύψος στον ΒΟΑΚ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Όπως και μια μπόρα μπορεί να παρασύρει τα φερτά υλικά γύρω από τους κάδους με άσχημες συνέπειες.

Καλό είναι λοιπόν τόσο ο δήμος, όσο και οι κάτοικοι κι επιχειρηματίες της περιοχής να συνεργάζονται για να αποφεύγονται όσα μπορούμε να προλάβουμε.

Είναι κοινωνικά μη αποδεκτό μια μικρή μερίδα ανεύθυνων ανθρώπων να δυναμιτίζει την καθημερινή προσπάθεια και τον αγώνα του προσωπικού του δήμου και των επιχειρήσεων που φροντίζει για το κοινωνικό σύνολο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap