Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Χίλια μπράβο στα μαγαζιά εστίασης του Ρεθύμνου – Μαζεύουν από το πρωί είδη πρώτης ανάγκης για Τουρκία και Συρία!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός δεν πρέπει και ούτε γνωρίζουν από σύνορα, θρησκεία, φυλή ή οιαδήποτε άλλη διαιρετική διάκριση. Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αστέγους, προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή τα αντανακλαστικά ολόκληρου του πλανήτη, ενώ δεν άφησαν ανεπηρέαστους τους γείτονες Έλληνες.

Εκτός από την απτή βοήθεια που πρώτη προσέφερε η θρυλική ελληνική ΕΜΑΚ στο δύσκολο έργο της εύρεσης και ανάσυρσης ζωντανών από τα ερείπια, ο ελληνικός λαός σπεύδει να βοηθήσει με κάθε τρόπο απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.

Την ίδια στιγμή σε μια κρητική γωνιά, στο Ρέθυμνο, γνωστό διαχρονικά για τα αισθήματα αλληλεγγύης που το διέπουν, εκτός από τις θεσμικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν σε επίπεδο αυτοδιοίκησης (δείτε εδώ), οι ιδιώτες προσπαθούν να συνδράμουν κι αυτοί στο μέτρο του δυνατού.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ανέλαβαν και οι εργαζόμενοι του γνωστού ρεθυμνιώτικου καταστήματος εστίασης, Store311, οι οποίοι καλούν τους συμπολίτες τους να συμβάλλουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Τα αγαθά θα συγκεντρώνονται καθημερινά και μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου στο χώρο του καταστήματος και όποια/ος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει γάλατα, βρεφικές τροφές, πάνες, μωρομάντηλα και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, χυμούς, μακαρόνια, όσπρια, ρύζι κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενέργεια του Store311, η οποία βρήκε τάχιστα ανταπόκριση και από άλλα καταστήματα εστίασης του Ρεθύμνου που έσπευσαν να συμπαραταχθούν στην ενέργεια, γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», μέλη της οποίας θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

 

 

Η αξιέπαινη ενέργεια η οποία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, δέχτηκε ήδη την άμεση ανταπόκριση από πολίτες και επιχειρήσεις του Ρεθύμνου που έσπευσαν να αφήσουν τις πρώτες σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Daynight.gr:

Λίγο ή πολύ, δεν έχει καμία σημασία αυτές τις στιγμές… Ας ενισχύσει ο καθένας μας όσο μπορεί για να «σβήσει» το «καθόλου» που διαθέτουν σήμερα χιλιάδες συνάνθρωποί μας στην Τουρκία και την Συρία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ