Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αδελιανός Κάμπος alert! – Παράσημα γαϊδουριάς απονέμονται;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
5 Shares

Περίσσεψε η γαϊδουριά στον Αδελιανό Κάμπο για μία ακόμη φορά… Ο λόγος για τον ασυνείδητο οδηγό μοτοσικλέτας που όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του daynight.gr, ούτε λίγο, ούτε πολύ απέκλεισε το μοναδικό πεζοδρόμιο στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Σάμπως δεν μπορούσε να παρκάρει τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πέρα σε κάποιον χώρο που να ενδείκνυται αντί να δημιουργεί προβλήματα εκεί που δε θα έπρεπε να υπάρχουν.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η βιτρίνα του τουρισμού στο Ρέθυμνο… ένας δρόμος που ήταν κάποτε εθνική οδός και που τώρα είναι η κεντρική οδική αρτηρία ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών καταστημάτων, καφέ και εστιατορίων. Το κακό είναι ότι στα περισσότερα τμήματα δεν υπάρχει δεύτερο πεζοδρόμιο, αν όχι ούτε καν ένα πεζοδρόμιο.

Τι κάνουμε λοιπόν τότε; Κανονικά, φροντίζουμε να είναι το πεζοδρόμιο ελεύθερο και διαθέσιμο στους πεζούς και όχι στην μοτοσικλέτα μας. Αν αρχίσουν πάλι να πέφτουν πρόστιμα θα ξεκινήσει η γνωστή μουρμούρα, αλλά μήπως να μουρμουρίσουμε πρώτα λίγο στα μούτρα μας και μετά τριγύρω; Να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι για το καλό του τόπου από τον μικρόκοσμό μας για να γίνει αισθητή η σωστή συμπεριφορά, αισθητική και φιλοξενία εν τέλει στους ανθρώπους που δαπάνησαν χρήματα, μας ήρθαν από μακριά και θέλουν να περάσουν όμορφα και πολιτισμένα σε μια ευρωπαϊκή χώρα;

Αντί λοιπόν να διακατεχόμαστε από το σύνδρομο του… ωχ αδερφέ, δε βλέπεις δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο απέναντι… ας αφήσουμε τον ωχαδερφισμό και ας φροντίσουμε να μην παρκάρουμε και να μην παρεμποδίζουμε γενικά την κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια και δη σε αυτή την περίπτωση στον Αδελιανό Κάμπο που όχι μόνο πρόκειται για το μοναδικό και στενό πεζοδρόμιο, αλλά έχει και διάβαση τυφλών! Δε μας φταίνε πάντα οι άλλοι και το κράτος, αλλά και η κακομοιριά μας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap