Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Περίπτερα στην Κρήτη: Ανοιχτά μετά τις 12 για… σοκολάτες, «κλειστά» για αλκοόλ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

περίπτερα

Η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι επαγγελματίες του κλάδου που θα μπορούν ξανά να δουλεύουν όλη μέρα και όλη νύχτα (σ)τις επιχειρήσεις τους!

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης (περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ). Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις!

Το Σωματείο Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης και στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή Πάνο Σταμπουλίδη.

Εν τέλει, βρέθηκε μία μέση, δικαιότερη και σαφώς πιο ανακουφιστική λύση!

“Εισακουστήκαμε! Στις 12 Οκτωβρίου σταμάτησε αυτό το μέτρο!” σχολιάζει η πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης Ελένη Χαιρέτη.

χαιρετη

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ίδια από την Αστυνομία, σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφός της πουλήσει αλκοόλ εκείνες τις ώρες (12-5), θα έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και κλείσιμο επιχείρησης για τρεις ημέρες!

“Το ευχάριστο είναι ότι ακουστήκαμε! Όταν ήμασταν κλειστά, αυτές τις ημέρες, ο τζίρος μας έπεσε κατά 20% κάτω!” τονίζει η κ. Χαιρέτη και συμπληρώνει: “Μας έχει εξαθλιώσει οικονομικά η πανδημία, αλλά κρατιόμαστε ακόμα. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας, πρέπει να κρατηθούμε, να είμαστε εκεί (στις επιχειρήσεις μας), φύλακες σε πολλά θέματα”.

Η επικεφαλής των Περιπτερούχων καλεί τους συναδέλφους της “να δείξουμε την αξιοπρέπεια και το ήθος μας, αυτή τη στιγμή”, ζητώντας τους “να είναι πολύ προσεκτικοί, το βράδυ μετά τις 12. Πρέπει να καλύπτουν ή να βγάζουν από τα ψυγεία τους τα  οινοπνευματώδη – ο,τι περιέχει αλκοόλ. Να μην δίνουμε το έναυσμα στους καταναλωτές που είναι επιρρεπείς στο αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό”.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ