Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Oι σεισμοί έφεραν την Κρήτη πιο κοντά στην Αφρική

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρήτη
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
248 Shares

Όλο και πιο κοντά στην Αφρική έρχεται η Κρήτη, με τη Μεγαλόνησο να έχει μετακινηθεί ξανά προς την «Μαύρη Ήπειρο», λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Χαράλαμπος Φασουλάς«Κάναμε ένα δυο πηδηματάκια πάλι πιο κοντά στην Αφρική, αυτήν την περίοδο με αυτούς τους σεισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φασουλάς σημείωσε πως κάθε χρόνο η μέση μετακίνηση του νησιού προς την Αφρική είναι περίπου 4 εκατοστά. «Είναι σημαντική αν το σκεφτούμε σε οριζόντια κλίμακα», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Όλες αυτές οι μετακινήσεις γίνονται με αυτούς τους σεισμούς που σημειώνονται κυρίως γύρω από την Κρήτη, αλλά και καμιά φορά και πάνω στο νησί, όπως συνέβη σε αυτή την περίπτωση».

Αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στο νησί το τελευταίο διάστημα ο κ. Φασουλάς ανέφερε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί τους κατοίκους, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις ακροατών για το αν οι σεισμοί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου οφείλονται στο φράγμα που υπάρχει στην περιοχή. Δείτε σχετικά εδώ.

Πηγή: creta24

Κρήτη
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap