Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ο 92χρονος λεβέντης Κρητικός που τα έχει δει και τα έχει ζήσει ΟΛΑ!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Γεννήθηκε το 1931 στη Μονή Μαλεβιζίου. Τα παιδικά χρόνια του κύριου Στέλιου Πετράκη ήταν γεμάτα με μόχθο και εργασία στα χωράφια μαζί με τον πατέρα του, αφού το σχολείο το είχε αφήσει από πολύ νωρίς. Μέσα σε αυτήν την ατέρμονη προσπάθεια επιβίωσης, έζησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή και τον αιματηρό εμφύλιο. Το παιχνίδι της μοίρας του όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού τη δεκαετία του 1950 επιστρατεύτηκε στον πόλεμο της Κορέας.

Αποτελεί έναν από τους τελευταίους επιζώντες στην Κρήτη που βρέθηκε στον πόλεμο της Κορέας, ο πόλεμος και ο φόβος του θανάτου τον έκαναν ατρόμητο, ενώ οι κακουχίες εκείνης της εποχής σκληραγώγησαν το πνεύμα και το μυαλό του.

Τα αιματηρά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας στιγμάτισαν τη ζωή του κύριου Στέλιου και όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV, “Καλό Μεσημέρι”, η φτώχεια και ο πόλεμος καθόρισαν την παιδική του ηλικία, ενώ οι στιγμές στα πεδία μάχης της Κορέας παραμένουν ανεξίτηλες στο μυαλό του.

Σήμερα, πλέον, ο κύριος Στέλιος, μετρώντας 92 χρόνια ζωής, έχει να θυμάται αυτές τις αλησμόνητες στιγμές, τις πραγματικές κακουχίες που έζησε η γενιά του και παράλληλα να καυχιέται για το πιο σημαντικό απόκτημα της ζωής του, που δεν είναι άλλο από την οικογένειά του. Την ίδια στιγμή, παραδίδει σε όλους εμάς μαθήματα ζωής για το ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες αλλά και το νόημα ή το ελιξίριο που πρέπει να τροφοδοτεί τη ζωή μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ