Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ετσά ‘ναι η Κρήτη! Από τα όρη και τα άγρια βουνά, βγαίνεις σε μαγευτική παραλία με θέα από ψηλά! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Πολλές φορές το ταξίδι αξίζει περισσότερο από τον προορισμό κι αυτό έζησα σε μια εντυπωσιακή διαδρομή που ξεκινάει από τα Μυριοκέφαλα και καταλήγει στον Καλλικράτη.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Τα ορεινά αυτά χωριά έχουν μια σπάνια άγρια φυσική ομορφιά που πραγματικά αξίζει να δει κάθε επισκέπτης.

Από τα Μυριοκέφαλα έως τον Καλλικράτη Σφακίων, βρίσκεται μια περιπετειώδης διαδρομή γεμάτη στροφές και βραχώδες άγριο τοπίο που συνεπαίρνει όποιον το αντικρίσει πηγαίνοντας από το ένα χωριό στο άλλο.

Παράλληλα το συγκεκριμένο τοπίο δείχνει να κρύβει κάποιους κινδύνους, αφού η κατολίσθηση των βράχων είναι ιδιαίτερα συχνή με αποτέλεσμα στη διαδρομή να απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς για να αποφύγουν τις πέτρες που βρίσκονται στις πλευρές των δρόμων και όχι μόνο, ακόμα και στην άσφαλτο.

Το τοπίο που ακολουθεί γίνεται όλο και περισσότερο ενδιαφέρον όσο πλησιάζει κάποιος στο χωριό. Η βλάστηση των βουνών είναι άγρια σε διάφορες γήινες αποχρώσεις που δεν συναντούνται συχνά.

Η διαδρομή Μυριοκέφαλα – Καλλικράτης βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα του δήμου Ρεθύμνου με τον δήμο Σφακίων και των νομών Χανίων – Ρεθύμνου.

Αρκετοί είναι οι ξένοι επισκέπτες που κατευθύνονται στα ορεινά αυτά μέρη για να εξερευνήσουν τις περιοχές. Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εξερεύνηση μπορούν να ακολουθήσουν ένα δρόμο λίγο πριν το χωριό του Καλλικράτη που οδηγεί στο Φραγκοκάστελο. Ουσιαστικά είναι ένας σύντομος τρόπος για να βρεθεί κάποιος στη νότια πλευρά των Χανίων από το Ρέθυμνο.

Η διαδρομή είναι αρκετά εντυπωσιακή με πολλές απότομες στροφές σε ένα κατηφορικό δρόμο που σχηματίζει ένα ζιγκ – ζαγκ πάνω στο βουνό. Κατά τα άλλα είναι ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το Φραγκοκάστελο, τις πεδιάδες και τον ορίζοντα από ψηλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap