Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Τι ισχύει σήμερα για σχολεία, τηλεργασία και καταστήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
8 Shares

Με ειδικό καθεστώς αναμένεται να λειτουργήσουν μια ακόμα ημέρα, εκπαίδευση, καταστήματα και δικαιοσύνη, στην Κρήτη, μετά και την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδας και των προβλημάτων που δημιούργησε.

Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε 2ήμερο γενικής αργίας, οπότε και δεν λειτουργούσε τίποτα σε όλο το νησί, αλλά και σε όλες τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από σφοδρές χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την περιφέρεια Κρήτης αλλά και Αττικής ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση, (η οποία θα γίνει τις πρωινές ώρες, πλην των εσπερινών), θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Στο δήμο Ρεθύμνου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ισχύει μόνο για σήμερα καθώς την Παρασκευή οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους, σύμφωνα με απόφαση του δήμου. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, αφού η απόφαση του υπουργείου για τηλεκπαίδευση ισχύει μόνο για όσους δήμους ανακοίνωσαν την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κακοκαιρίας.

2. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

3. Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

4. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

5. Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

 

Η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap