Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Αποκαλύψεις για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες – Τι βάζει φρένο | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της FLOW ENERGY και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου περιέγραψε καταστάσεις, οι οποίες έβαζαν φραγμό στην έρευνα υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

  • Ανατροπή μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ερευνών
  • Η πολιτική βούληση και η διαφορετική πραγματικότητα αν είχαν προχωρήσει οι έρευνες
  • Οι εξελίξεις στην σκιά των δηλώσεων Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη, γύρω από τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, με πρόσωπο «κλειδί» στα ζητήματα της ενέργειας την κ. Τερέζα Φωκιανού, να δηλώνει ότι οι εταιρείες πρόκειται να αποχωρήσουν, εξελίξεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα όσα υποστήριζε ο Πρωθυπουργός περί επιτάχυνσης των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου στη χώρα μας.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα Σύμβουλος της FLOW ENERGY και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου περιέγραψε καταστάσεις οι οποίες έβαζαν φραγμό στην έρευνα υδρογονανθράκων στη χώρα μας, εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης ενώ αποκάλυψε στον Γιώργο Σαχίνη ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές για τη ζωή της, όταν άνοιξε η ίδια τον δρόμο με την υπογραφή συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, τον Ιούνιο του 2019.

Όπως είναι γνωστό, οι υπογραφές για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη, έπεσαν το Καλοκαίρι του 2019, με τη συμφωνία να αφορά δύο υποθαλάσσιες περιοχές, συνολικής έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η έρευνα των υποθαλάσσιων οικοπέδων στην Κρήτη θα διαρκέσει 8 χρόνια. Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει ανατροπή, μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ερευνών.

Παράλληλα, η κ. Φωκιανού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλες εταιρείες στη χώρα μας, στο πλαίσιο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, αφήνοντας αιχμές για το πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Εκλεκτοί καλεσμένοι περιέγραψαν στον Γιώργο Σαχίνη πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα πράγματα για τη χώρα μας στη περίπτωση που είχαν δρομολογηθεί οι έρευνες υδρογονανθράκων από το 2011.

πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap