Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κικίλιας: «Η ορεινή Κρήτη με τον Ψηλορείτη και τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός»

Δημοσιεύτηκε

στις

σκι Κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι New York Times αποθεώνουν την #Κρήτη ως ιδανικό προορισμό για σκι: Εκθαμβωτικό τοπίο, απάτητο χιόνι και μοναδική αίσθηση ελευθερίας με θέα τη θάλασσα.

Με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας, η ορεινή Κρήτη με τον Ψηλορείτη και τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός.

Η Ελλάδα έχει κρυμμένους θησαυρούς και είμαστε εδώ για τους κάνουμε γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

#visitgreece #greecedoeshaveawinter».

Αυτό τονίζει σε ανάρτηση του στο Twitter o υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο αφιέρωμα του Biddle Duke στους New York Times με τίτλο «The Best Spring Skiing Anywhere? Try Crete».

Ακολουθεί το δημοσίευμα:

Στις επιλογές χειμερινού τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη και ειδικότερα για τους λάτρεις του χειμερινού σκι αναφέρεται εκτενές αφιέρωμα του Biddle Duke στους New York Times με τίτλο «The ‘Best Spring Skiing Anywhere? Try Crete».

Ο αρθρογράφος στο αφιέρωμα περιγράφει τη συγκλονιστική του εμπειρία από την επίσκεψη και το χειμερινό σκι που βίωσε στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι τοπικοί φίλοι του σκιέρ, που συνήθιζαν να ασκούν το αγαπημένο τους άθλημα στα 25 οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, δοκίμασαν να ανιχνεύσουν κατάλληλες για σκι τοποθεσίες στα βουνά της Κρήτης και ιδιαίτερα στον Ψηλορείτη. Το αποτέλεσμα τούς εξέπληξε, καθώς το παρθένο τοπίο και η απρόσμενη καταλληλόλητα του χιονιού για σκι την άνοιξη, λόγω της υγρασίας που προέρχεται από την θάλασσα, και η αίσθηση ελευθερίας και απεραντοσύνης, λόγω έλλειψης οποιασδήποτε υποδομής, κατέστησαν την εμπειρία τους όπως και την εμπειρία του αρθρογράφου μοναδικές.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η έλλειψη μηχανισμού μεταφοράς των σκιέρ (Lift) απαιτεί την ανάβαση με ειδικές προσθήκες στα χιονοπέδιλα, όμως το εκθαμβωτικό τοπίο, το απάτητο χιόνι και η αίσθηση ελευθερίας αποζημιώνει τον αναβάτη, που στην συνέχεια κατεβαίνει με θέα τη θάλασσα.

Οι περισσότεροι Κρητικοί δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες σκι που προσφέρουν τα κρητικά βουνά, όμως ειδικοί του αθλήματος, όπως ο Ελβετός John Falkiner, με τεράστια εμπειρία στο χώρο, δηλώνει ότι «η Κρήτη δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος, όπου έχω κάνει σκι. Έχω την καλύτερη εμπειρία σκι από οπουδήποτε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ