Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κρουαζιέρα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
453 Shares

Μεταβατική χρονιά προμηνύεται ότι θα είναι κι η φετινή για την κρουαζιέρα και στην Κρήτη. Στο καλύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζουν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, θα πάμε σε ένα 35-40% σε σχέση με το 2019, ήτοι 80-100.000 επιβάτες. 

Εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, 31 Μαρτίου, το πρώτο πλοίο θα “δέσει” στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η ουσιαστική κίνηση αναμένεται από το Φθινόπωρο κι ύστερα.

Πέραν των εκτιμήσεων, ο διευθύνων Σύμβουλος  Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης θέλησε να επικοινωνήσει από τον ραδιοφωνικό “αέρα” της ΕΡΤ Ηρακλείου την φιλοσοφία – προσκλητήριο προς τους εν δυνάμει επισκέπτες της πόλης: “Είμαστε ασφαλείς και σας περιμένουμε”. Τα πρωτόκολλα είναι ίδια με πέρυσι, τα οποία κι “επιτυχώς εφαρμόσαμε” παρατήρησε ο κ. Παπαδάκης.

“Είχαμε το θάρρος να βγούμε μπροστά, κάνοντας μία εθνική προσπάθεια. Πήγαμε αρκετά καλά, κι αυτό μας έδωσε το θάρρος να βγούμε μπροστά κι εφέτος για να διεκδικήσουμε τα μερίδια που μας αναλογούν από την αγορά” επισήμανε ο διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Η κρουαζιέρα είναι ένα αναπόσπαστο και ξεχωριστό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού, που φανερώνει τις τάσεις μιας χρονιάς…

Έτοιμοι να έρθουν είναι οι Ισραηλινοί, που έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στους εμβολιασμούς. Ουσιαστικά, περιμένουν την άρση των απαγορεύσεων. Η TUI φαίνεται πώς θα βάλει μπρος… τις μηχανές της από τον Απρίλιο. Γενικότερα, οι περισσότερες εταιρείες πάνε ένα δίμηνο πιο πίσω τον προγραμματισμό τους.

Ο εμβολιασμός είναι και θα είναι υποχρεωτικός για το πλήρωμα των κρουαζιερόπλοιων. Για τους επιβάτες, μόνο μία βρετανική εταιρεία έχει εκδηλώσει τέτοια πρόθεση.

Πηγή: cretalive

κρουαζιέρα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap