Βρειτε μας στα Social Media
 

XANIA

Έστειλαν λάθος SMS σε Χανιώτισσα για την τρίτη δόση – «Έκανα το εμβόλιο χωρίς να χρειάζεται!»

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
22 Shares

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε πολίτες που έλαβαν λανθασμένη ενημέρωση για να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες των ανοσοκατεσταλμένων.

Πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν από την Δευτέρα (13/9) μηνύματα στο κινητό τους για να προγραμματίσουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους δηλαδή θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση καθώς έχουν πιθανώς χάσει αντισώματα εξαιτίας ανοσοκαταστολής.

Μια τέτοια περίπτωση μας αναφέρθηκε στο Flashnews.gr και έγινε στα Χανιά.

Η κυρία Λ.Β. έλαβε την Δευτέρα το απόγευμα sms ότι πρέπει να πάει την Τετάρτη το πρωί σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Εκείνη, υπάλληλος μάλιστα σε ιδιωτικό φορέα υγείας, πήγε και έκανε κανονικά την τρίτη δόση και στη συνέχεια έμαθε ή αντιλήφθηκε ότι ήταν περιττό!

Η αλήθεια είναι ότι η ίδια εξεπλάγη με αυτή την εξέλιξη, αν και γνωρίζει ότι δεν αποτελεί κάτι το οποίο θα επηρεάσει την υγεία της. Μάλιστα, είχε τις παρενέργειες της δεύτερης (έκανε το Pfizer) απλά σε πιο ήπια μορφή.

Όπως μας τόνισε η κυρία Λ.Β. και άλλα γνωστά της πρόσωπα αλλά και συνάδελφοί της έχουν λάβει το ίδιο μήνυμα, χωρίς να υφίσταται λόγος να κάνουν, τη δεδομένη περίοδο τουλάχιστον, την τρίτη δόση, ωστόσο, επειδή υπήρχε το προηγούμενο της δικής της περίπτωσης, εκείνοι δεν το έκαναν.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της σύγχυσης με τα sms

O λόγος αυτής της αναστάτωσης είναι απλός. Το ηλεκτρονικό σύστημα «διαβάζει» τις ηλεκτρονικές συνταγές της ΗΔΙΚΑ για να «αναγνωρίσει» ποιοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη την τρίτη δόση και θα πρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να την λάβουν.

Για το λόγο αυτό, άτομα τα οποία είχαν λάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν αγωγή με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως π.χ. είναι η υδροκορτιζόνη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα τους «αναγνωρίζει» ως δυνητικά ανοσοκατεσταλμένους.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας κι όσοι δεν ανήκουν στις κατηγορίες των ασθενών που θα πρέπει να πάρουν αναμνηστική δόση εμβολίου, απλώς να αγνοήσουν το μήνυμα.

Ή επίσης θα λέγαμε εμείς, αντί να το αγνοήσουν, ας ρωτήσουν προηγουμένως, ωστόσο, σε ό,τι αφορά το παραπάνω περιστατικό, η κυρία Λ.Β. δεν μπορούσε να το γνωρίζει διότι η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ βγήκε μετά τη 11 το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9), όταν πλέον η ίδια είχε ήδη εμβολιαστεί…

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap