Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Καταγγελία για αιμοκάθαρση με ληγμένα φίλτρα σε νοσοκομείο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
19 Shares

Βαριά καταγγελία για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Χανίων εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών. Σε μακροσκελές κείμενό της, αναφέρει ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων γίνεται αιμοκάθαρση σε νεφροπαθείς ασθενείς, με τη χρήση ληγμένων φίλτρων!

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι τα φίλτρα είναι ληγμένα πάνω από τρεις μήνες, παρόλα αυτά όμως χρησιμοποιούνται για αιμοκάθαρση, την ώρα που οι κατασκευάστριες εταιρίες επισημαίνουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι κι αν συμβεί, αν τα φίλτρα αυτά χρησιμοποιηθούν μετά την ημερομηνία λήξης. Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό απαράδεκτο και επικίνδυνο για τους ασθενείς.

Πραγματοποιεί και μια ιστορική αναδρομή, σε αρκετά ειρωνικό ύφος μάλιστα, όπου αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούσαν ακριβώς αυτό: τα φίλτρα αιμοκάθαρσης δηλαδή, ξεκινώντας από το 2006 και φτάνοντας στο 2019, όταν, όπως τονίζει, έγινε προμήθεια δυσανάλογα μεγάλης ποσότητας φίλτρων σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση. Ουσιαστικά δηλαδή υπονοεί ότι… περίσσεψαν και έληξαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων αναγκάστηκε να ξεκινήσει ΕΔΕ για τη χρήση των ληγμένων φίλτρων. Μάλιστα προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει προσπάθειες κουκουλώματος, ενώ προτρέπει έμμεσα τον υπουργό Υγείας να θέσει εκτός υπηρεσίας τη διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων αλλά και τον διευθυντή της μονάδας Τεχνητού Νεφρού, οι οποίοι, όπως τονίζει, φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Μιλάει και για άλλα κακώς κείμενα, κάνοντας αναφορά και στο πρόσφατο δημοσίευμα του zarpanews.gr για τη μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
πηγή: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση gialos
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap