Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει η Τουρκία: Κατέθεσε στον ΟΗΕ τη συμφωνία με τη Λιβύη

Δημοσιεύτηκε

στις

ΟΗΕ
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Τις συντεταγμένες για την υφαλοκρηπίδα, όπως περιγράφονται στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης κατέθεσε στον ΟΗΕ η Άγκυρα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο, παραβιάζοντας την ελληνική ΑΟΖ, περιέχει 18 συντεταγμένες εκ μέρους της Τουρκίας και 18 εκ μέρους της Λιβυής καθώς και αναλυτικούς χάρτες. Πριν από λίγες ημέρες, ο αναπληρωτής διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγάταϊ Ερτσίγες, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ότι με την υπογραφή του μνημονίου έχουν καθορίσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με μια γραμμή 18,6 θαλάσσιων μιλίων.

Η ελληνική κυβέρνηση, έστειλε δύο επιστολές, μια στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρεςκαι μία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, στις οποίες αναπτύσσονται οι ελληνικές θέσεις και παρατίθενται τα νομικά επιχειρήματα της Αθήνας που αποδεικνύουν ότι είναι παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Την παραλαβή της επιστολής της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ. Δήλωσε ότι «η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους».

 

ΟΗΕ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap