Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες εικόνες: «Πήρε φωτιά» ο ωκεανός στο Μεξικό | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

μεξικό
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην επιφάνεια του ωκεανού λόγω διαρροής αερίου σε υποβρύχιο αγωγό δυτικά της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού. Σύμφωνα με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, η πυρκαγιά κατασβέστηκε μετά από λίγες ώρες.  Λόγω του κυκλικού σχήματος της φλόγας, στα social media η πυρκαγιά αναφέρθηκε ως «πύρινο μάτι». Η πυρκαγιά μαινόταν σε μικρή απόσταση από μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της Pemex και χρειάστηκε περισσότερες από πέντε ώρες για να κατασβεστεί πλήρως, σύμφωνα με την πετρελαϊκή εταιρεία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το εσωτερικού υποβρύχιου αγωγού που συνδέεται με μια πλατφόρμα στο κοίτασμα Κου Μαλουμπ Ζάαπ, το πιο σημαντικό της Pemex, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters. Το Κου Μαλουμπ Ζάαπ βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη νότια άκρη του Κόλπου του Μεξικού. Σύμφωνα με την Pemex δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και η παραγωγή δεν επηρεάστηκε μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς περίπου στις 5:15 τα ξημερώματα. Μέχρι τις 10.30 το πρωί η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί πλήρως. Η Pemex, που έχει μακρό ιστορικό μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων σε εγκαταστάσεις της, πρόσθεσε ότι έκλεισε τις βαλβίδες του αγωγού διαμέτρου 12 ιντσών.

Ο επικεφαλής της μεξικανικής ρυθμιστικής αρχής για την πετρελαϊκή ασφάλεια ASEA, Άνχελ Καρισάλες, επισήμανε στο Twitter ότι το συμβάν «δεν προκάλεσε καμία διαρροή». Δεν εξήγησε τι φλεγόταν στην επιφάνεια του νερού. Από το Κου Μαλουμπ Ζάαπ παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα αργού πετρελαίου της Pemex, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% της ημερήσιας παραγωγής σχεδόν 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

«Η στροβιλομηχανή των ενεργών εγκαταστάσεων παραγωγής του Κου Μαλουμπ Ζάαπ επηρεάστηκε από ηλεκτρική καταιγίδα και ισχυρές βροχοπτώσεις», υπογραμμίζεται σε γραπτή αναφορά της Pemex για το περιστατικό, που κοινοποίησε μια πηγή στο Reuters. Εργαζόμενοι της εταιρείας χρησιμοποίησαν άζωτο για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, προστίθεται στη γραπτή αναφορά. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα διερευνήσει τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Πηγή: ethnos

μεξικό
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap