Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

«Εντολή» Πούτιν στην κυβέρνησή του: Σταθεροποιήστε τις τιμές των καυσίμων

Δημοσιεύτηκε

στις

RUSSIA-FUEL-PUTIN
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση του να διασφαλίσει σταθερές τιμές λιανικής στα καύσιμα, προσβλέποντας σε πρόσθετα μέτρα για να εξισορροπήσει την εγχώρια αγορά μετά την θέσπιση μιας απαγόρευσης στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ.

 

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για να τιθασεύσει τις τιμές στα καύσιμα και ότι η αναθεώρηση των φόρων στην πετρελαϊκή βιομηχανία είναι μια επιλογή.

Η κυβέρνηση εισήγαγε την Πέμπτη μια προσωρινή απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ σε όλες τις χώρες εκτός ενός κύκλου τεσσάρων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών προκειμένου να αποτρέψει μια αύξηση στις εγχώριες τιμές καυσίμων.

Ενώ οι τιμές αρχικά υποχώρησαν στο εγχώριο χρηματιστήριο εμπορευμάτων, άρχισαν να ανεβαίνουν και πάλι όταν ανακοινώθηκε μια χαλάρωση των περιορισμών κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Τα μέτρα ελήφθησαν, αλλά οι τιμές ανεβαίνουν…Ο καταναλωτής χρειάζεται ένα αποτέλεσμα» είπε ο Πούτιν . «Σας ζήτησα να αντιδράσετε στα γεγονότα πιο άμεσα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ είπε στον Πούτιν ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε πρόσθετα μέτρα.

Είπε ότι υπάρχουν προτάσεις για να περιορισθούν οι γκρίζες εξαγωγές καυσίμων και να αυξηθεί ο φόρος εξαγωγής καυσίμων στα 50.000 ρούβλια (518,24 δολάρια) τον τόνο από τις 20.000 ρούβλια για τους μεταπωλητές.

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την περικοπή των λεγόμενων πληρωμών απόσβεσης ή των επιδοτήσεων των διυλιστηρίων, που άρχισαν αυτόν τον μήνα, είπε ο Νόβακ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βενζίνη και πετρέλαιο ντίζελ τους τελευταίους μήνες. Οι χονδρικές τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν, παρόλο που οι λιανικές τιμές περιορίσθηκαν σε μια προσπάθεια να τις ευθυγραμμίσουν με τον επίσημο ρυθμό πληθωρισμού.

Οι ελλείψεις ήσαν ιδιαίτερα οδυνηρές σε μερικές περιοχές της νότιας Ρωσίας, όπου τα καύσιμα είναι ζωτικής σημασίας για την συγκομιδή της σοδειάς.

Μια σοβαρή κρίση μπορεί να είναι δυσάρεστη για το Κρεμλίνο καθώς τον Μάρτιο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Πηγή: newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ