Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια ανησυχία στην Τουρκία έπειτα από την «βουτιά» στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης!

Δημοσιεύτηκε

στιςΒουτιά έκανε σήμερα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης που βρίκεται στο -3,52%, μετά την κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας που ενέστειλαν αμφότερα τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων. Άμεσες ήταν οι επιπτώσεις στην χρηματαγορά καθώς και η τουρκική λίρα υποχωρεί. Η ισοτιμία του δολαρίου έχει ξεπεράσει τις 3,7 λίρες και του ευρώ το όριο των 4,3 και έφτασε τις 4,35 λίρες Τουρκίας.

Η διαμάχη με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ξεκινήσει με την σύλληψη του ντόπιου υπαλλήλου Αμερικανικού Γενικού Προξενείου Metin Topuz για τις σχέσεις που διαπίστωσε η εισαγγελία με το δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν. Όπως αποκαλύπτεται τώρα η απόφαση των ΗΠΑ για επ’ αόριστον αναστολή της έκδοσης θεωρήσεων, με εξαίρεση των προσφυγικών, ελήφθη καθώς χθες η εισαγγελία εξέδωσε και νέο ένταλμα για την σύλληψη δεύτερου υπαλλήλου της πρεσβείας που διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές με το δίκτυο Γκιουλέν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω δεύτερος υπάλληλος δεν έχει συλληφθεί και έχει βρει άσυλο εντός της αμερικανικής αντιπροσωπείας όπου εργάζεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και βουλευτής Σμύρνης Hamza Dağ σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε από τον πρέσβη των ΗΠΑ να φύγει και συνέδεσε την απόφαση με την κινητοποίηση του τουρκικού στρατού που ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τις επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ της Συρίας γράφοντας: “ Χρόνια λέμε για μια ζώνη ασφαλείας. Αλλά γι’ αυτούς (ΗΠΑ) πέρα βρέχει. Τώρα που το ξεκινήσαμε μόνοι μας κάνουν “επιχείρηση”.

 

Πηγή: www.cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap