Ρεθεμνιώτης

Ανήσυχος ο «Ρεθεμνιώτης»: «Τα δύσκολα με τον κοροναϊό τώρα ξεκινούν…»

Shares

Τώρα όπως φαίνεται ξεκινάει η μεγάλη δοκιμασία και για τη χώρα μας. Μετά το κρούσμα του ταξιδιώτη, τα νέα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Παράλληλα αυξάνονται και τα μέτρα προστασίας σε μία προσπάθεια να μειωθεί η ένταση της μετάδοσης. Αυτό είναι το δύσκολο και αυτό φοβούνται οι κυβερνήσεις στον πλανήτη.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Τις έρημες πόλεις. Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί η ζημιά στην οικονομία.

Ήδη ακυρώνονται κρατήσεις σε ξενοδοχεία, άρα λιγότεροι επιβάτες στις αεροπορικές εταιρείες, λιγότερα αυτοκίνητα προς ενοικίαση, λιγότερα έσοδα σε ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κτλ.  Δε νομίζω πως υπάρχει επάγγελμα που δε θα έχει κάποια ζημιά.

Μεγάλες επίσης οι δαπάνες στον κλάδο υγείας. Τεράστια η κινητοποίηση του προσωπικού, προκειμένου να γίνει η ανεύρεση των επαφών.

Και βέβαια, έτσι φτάνουμε και στην Κρήτη. Κλείνουν πανεπιστήμια και το επόμενο λογικά είναι τα σχολεία.

Αναβάλλονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Μία έμμεση απάντηση για όσους πίστευαν ότι η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης για να ξεχαστούν τα έκτροπα στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα η Κίνα δείχνει πως ξεπερνά το πρόβλημα και… η καμπύλη αρχίζει να ισιώνει, ενώ των άλλων κρατών έχει τρομερή ανοδική κλίση.

Στην Ιταλία μάλλον είχαν χειρότερη διαχείριση από άλλες χώρες. Προσωπικά φοβόμουνα τους δικούς μας αλλά εκεί φαίνεται πως οι άνθρωποι δεν παίζονται. Χαμπάρι δεν πήραν και άφησαν το πρόβλημα να ξεφύγει και φυσικά να μας έρθει και εδώ.

Κάναμε και εμείς μάλλον τα λάθη μας. Δε θεωρήσαμε το Ισραήλ χώρα-πρόβλημα και να πώς ξέφυγε.

Αλλά και από πού να πρωτοξεκινήσεις και ποιον να πρωτοελέγξεις;

Γι΄αυτό θέλει προσοχή.

Κοντεύουν και να μας αποτρελάνουν με τις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις, με την μετάλλαξη, με το πότε θα τελειώσει, αν θα τελειώσει κ.α.

Έχω την εντύπωση πως όλοι κάνουν εκτιμήσεις και κανείς δε μπορεί να δώσει απαντήσεις με ακρίβεια, γιατί μάλλον είμαστε σε «αχαρτογράφητα ύδατα».

Επομένως υπομονή προς το παρόν και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *