φυτοπλαγκτον αλλεργίες

Καταγγελία για αλλεργία σε παιδιά μετά από βουτιά σε παραλία της Κρήτης | ΦΩΤΟ

Shares

Μια καταγγελία είδε το φως στη δημοσιότητα από γονείς που ανέφεραν δερματικές αλλεργίες στα παιδιά τους μετά από το μπάνιο τους σε παραλία της Κρήτης.

Συγκεκριμένα το περιστατικό δημοσιοποίησε το Cretalive με το κείμενο που έστειλε γονέας το οποίο μάλιστα συμοδευόταν από φωτογραφίες. Η εκτίμηση του γονέα ήταν πως η αλλεργία προκλήθηκε από τα βρώμικα νερά που παρατήρησαν στη θάλασσα, αλλά θεώρησαν πως πρόκειται για… φυτοπλαγκτόν.

Η συγκεκριμένη είναι πολύ γνωστή παραλία του Ηρακλείου και αν εμφανιστούν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες, τότε μάλλον δεν θα πρόκειται περί σύμπτωσης και θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα.

Διαβάστε την καταγγελία:

Καλησπέρα,

Είμαι μητέρα δυο παιδιών από το Ηράκλειο. Το Σάββατο πήγαμε θάλασσα στη περιοχή των Γουβών και κάναμε μπάνιο οικογενειακώς. Την άλλη μέρα το πρωί τα παιδιά έβγαλαν στο δέρμα σπυράκια και κοκκινίλες σαν αλλεργική αντίδραση. 

Τα νερά ήταν η αλήθεια να λέγεται θολά και σαν λαδωμένα αλλά πιστεύαμε και εμείς ότι ήταν από το «φυτοπλαγκτόν» !

Το θέμα είναι ότι μετά από συζητήσεις που έκανα και με άλλες φίλες μου , τα παιδιά τους έπαθαν το ίδιο πράγμα μετά από μπάνιο στη περιοχή του Κοκκίνη Χάνι! Τελικά ποσό «τυχαίο» είναι; Και ποιον κοροϊδεύουν όταν λένε ότι τα νερά είναι καθαρά ;!

Προσοχή λοιπόν σε όλους ! Όταν βλέπετε τα νερά περίεργα μάλλον πρέπει να είμαστε όλοι περισσότερο υποψιασμένοι!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Μ. Κ.

εξανθηματα

εξανθήματα

εξανθήματα

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *